matejk Opublikowano 3 Stycznia 2021 #31 Opublikowano 3 Stycznia 2021 Ewentualnie Labidochromis chisumulae?
Bezprym Opublikowano 3 Stycznia 2021 #32 Opublikowano 3 Stycznia 2021 28 minut temu, matejk napisał: Ewentualnie Labidochromis chisumulae? Tutaj raczej bym był ostrożny z racji tego że samiec jest zbliżony wyglądem do samca Hary i mogłoby dojść na tej linii do konfliktów.
matejk Opublikowano 4 Stycznia 2021 #33 Opublikowano 4 Stycznia 2021 @Bezprym ,ale kolega tutaj wybrał cynotilapie afrę red top likoma z tego co widzę .
Bezprym Opublikowano 4 Stycznia 2021 #34 Opublikowano 4 Stycznia 2021 34 minuty temu, matejk napisał: @Bezprym ,ale kolega tutaj wybrał cynotilapie afrę red top likoma z tego co widzę . Faktycznie, mój błąd pomyliłem posty Oczywiście chisumulae jak najbardziej też by pasował
WojtekW Opublikowano 5 Stycznia 2021 Autor #35 Opublikowano 5 Stycznia 2021 Tak, Labidochromis chisumulae fajnie się prezentuje. Pasuje do reszty też pod względem diety, no i zaliczany jest do średnio-agresywnych. Na dzień dzisiejszy znalazłem ofertę w FishMagic w Augustowie. Wysyłają za 80 zł + 15 zł ryba x 10 to wychodzi 230 zł. Moja "druga połówka" wyrzuci mnie razem z rybami, akwariami i całym moim dobytkiem, jak się dowie, he he he . Druga oferta to p. Dariusz Gaża z Żor. Niestety, nie wysyła, bo tylko jest odbiór osobisty. A w jedną i drugą stronę to ponad 720km. Też kiepsko! No i nie znalazłem ceny za rybkę. Może macie jakieś pomysły, lub znajomych co mają jakąś młodzież do odsprzedania?
Bezprym Opublikowano 5 Stycznia 2021 #36 Opublikowano 5 Stycznia 2021 Na OLX gość z Ożarowa Mazowieckiego ma na sprzedaż 6 centymetrowe po 20 zł.
WojtekW Opublikowano 6 Stycznia 2021 Autor #37 Opublikowano 6 Stycznia 2021 Tak, widziałem, ma tylko jednego samca na wydanie. Ale zadzwonie do niego i podpytam. Może jeszcze coś odstąpi. Dzięki
WojtekW Opublikowano 14 Stycznia 2021 Autor #38 Opublikowano 14 Stycznia 2021 Witam. Obsada skompletowana. I tak pływają: - chindongo saulosi - 10 szt, - cynotilapia zebroides red top Likoma - 10 szt, - labidochromis chisumulae Chisulumu - 10 szt, - cyaneorhabdos maingano - 5 szt. (Od razu wytłumaczę, że maingano są tylko przejściowo). Bardzo Wam wszystkim dziękuję za porady, sugestie, no i cierpliwość. Dalej będę uczestnikiem naszego forum i nie pozostaje mi nic innego jak założyć nowy temat w dziale "Życie w moim akwarium" 3
Rekomendowane odpowiedzi