Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
28 minut temu, matejk napisał:

Ewentualnie Labidochromis chisumulae? 

Tutaj raczej bym był ostrożny z racji tego że  samiec jest zbliżony wyglądem do samca Hary i mogłoby dojść na tej linii do konfliktów. 

Opublikowano
34 minuty temu, matejk napisał:

@Bezprym ,ale kolega tutaj wybrał cynotilapie afrę red top likoma z tego co widzę .

Faktycznie, mój błąd pomyliłem posty 🤭 Oczywiście chisumulae jak najbardziej też by pasował 😉

Opublikowano

Tak, Labidochromis chisumulae fajnie się prezentuje. Pasuje do reszty też pod względem diety, no i zaliczany jest do średnio-agresywnych. Na dzień dzisiejszy znalazłem ofertę w FishMagic w Augustowie. Wysyłają za 80 zł + 15 zł ryba x 10 to wychodzi 230 zł. Moja "druga połówka" wyrzuci mnie razem z rybami, akwariami i całym moim dobytkiem, jak się dowie, he he he 😈😡. Druga oferta to p. Dariusz Gaża z Żor. Niestety, nie wysyła, bo tylko jest odbiór osobisty. A w jedną i drugą stronę to ponad 720km. Też kiepsko!🙁 No i nie znalazłem ceny za rybkę. Może macie jakieś pomysły, lub znajomych co mają jakąś młodzież do odsprzedania?

Opublikowano

Tak, widziałem, ma tylko jednego samca na wydanie. Ale zadzwonie do niego i podpytam. Może jeszcze coś odstąpi. Dzięki

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam. Obsada skompletowana. I tak pływają:

- chindongo saulosi - 10 szt,

- cynotilapia zebroides red top Likoma - 10 szt,

- labidochromis chisumulae Chisulumu - 10 szt,

- cyaneorhabdos maingano - 5 szt. (Od razu wytłumaczę, że maingano są tylko przejściowo).

Bardzo Wam wszystkim dziękuję za porady, sugestie, no i cierpliwość. Dalej będę uczestnikiem naszego forum i nie pozostaje mi nic innego jak założyć nowy temat w dziale "Życie w moim akwarium"

• Lubię to 3