WojtekW Opublikowano 3 Stycznia 2021 Autor #21 Opublikowano 3 Stycznia 2021 "Co by tu jeszcze, Panowie, co by tu jeszcze..." jak mawiał klasyk. Otóż w zbiorniku pływa już 9 szt cynotilapii zebroides red top Likoma i 5 szt Chindongo saulosi. Co by tu jeszcze dorzucić? Myślę o interruptusie lub neon spocie, ale nie będę się przy nich upierał. Żeby dołożyć więcej granatu w grę wchodziłby też maingano. Poradzi ktoś w temacie?
Bezprym Opublikowano 3 Stycznia 2021 #22 Opublikowano 3 Stycznia 2021 Interruptus do saulosi to zły pomysł. Spróbuj może z tym maingano.
Andrzej Głuszyca Opublikowano 3 Stycznia 2021 #23 Opublikowano 3 Stycznia 2021 3 minuty temu, Bezprym napisał: Spróbuj może z tym maingano. Póki młode OK. Ale potem na dwoje babka wróżyła. Jak wiemy w 240 litrach potrafią siać zamęt i się wybijać w swoim gatunku.
WojtekW Opublikowano 3 Stycznia 2021 Autor #24 Opublikowano 3 Stycznia 2021 6 minut temu, Bezprym napisał: Interruptus do saulosi to zły pomysł. Spróbuj może z tym maingano. A możesz wyjaśnić dlaczego? Czy chodzi o żółte samice czy o coś innego?
Bezprym Opublikowano 3 Stycznia 2021 #25 Opublikowano 3 Stycznia 2021 Owszem u mnie tak było, ale u innych się udaje, dlatego ich w tym litrażu nie skreślam. Najchętniej to widziałbym w tej obsadzie białą odmianę cearuleusa.
Bezprym Opublikowano 3 Stycznia 2021 #26 Opublikowano 3 Stycznia 2021 Teraz, WojtekW napisał: A możesz wyjaśnić dlaczego? Czy chodzi o żółte samice czy o coś innego? O żółte samice , zbyt małe akwarium by niepotrzebnie dublować kolor.
WojtekW Opublikowano 3 Stycznia 2021 Autor #27 Opublikowano 3 Stycznia 2021 15 minut temu, Bezprym napisał: Najchętniej to widziałbym w tej obsadzie białą odmianę cearuleusa. Kurcze, mam biało-szary wystrój, więc obawiam się, że nkhata bay "zginie" w takim wystroju. Wiem, że prędzej, czy później skały porosną glonami, ale mino wszystko mam obawy. Aha, jeszcze pytanie: czy dołożyć jeszcze saulosi, żeby było 10 szt do późniejszej redukcji, czy zostawić tak jak jest?
Bezprym Opublikowano 3 Stycznia 2021 #28 Opublikowano 3 Stycznia 2021 Zdecydowanie saulosków bym dołożył.
Bezprym Opublikowano 3 Stycznia 2021 #29 Opublikowano 3 Stycznia 2021 3 minuty temu, WojtekW napisał: Kurcze, mam biało-szary wystrój, więc obawiam się, że nkhata bay "zginie" w takim wystroju. Wiem, że prędzej, czy później skały porosną glonami, ale mino wszystko mam obawy. To może Labidochromis joanjohnsonae?
WojtekW Opublikowano 3 Stycznia 2021 Autor #30 Opublikowano 3 Stycznia 2021 17 minut temu, Bezprym napisał: To może Labidochromis joanjohnsonae? I chyba to będzie dobre rozwiązanie. Dzięki
Rekomendowane odpowiedzi