Identyfikacja
-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
- Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Przez hilux · Opublikowano
No to jeśli wcześniej nie był głośny, to spróbuj wyczyścić a jeśli nie zadziała to do wymiany. Każda pompa filtra w akwarium może zacząć hałasować, bo każda ma ruchome części - nie ma znaczenia czy to kaseciak, kubełek, narurowiec, sump, czy jakiś inny. -
Przez darianus · Opublikowano
@Tomek_F czy opisywałeś gdzieś jak ogarnąłeś filtrację bardziej szczegółowo? Nie widzę nigdzie takich informacji. -
Przez Andrzej Głuszyca · Opublikowano
@piotriolaWitaj Piotrze. Milo , że wróciłeś i dzielisz się swoją wiedzą. Brakowało Ciebie i Twojej wiedzy. Nie jest to dział to witania się ale nie mogłem przejść obojętnie. -
Przez Tomek_F · Opublikowano
@darianusjest już kolejny temat w innym dziale "życie w moim akwarium", tam czasem cos podrzuce 🙂 -
Przez piotriola · Opublikowano
Witaj Stosowałem shrimp mix , spajałem ten rodzaj pokarmu żelatyną. Znajdziesz sporo informacji na ten temat na forum. Agar o który pytasz był dodawany do pokarmów dla ryb roślinożernych. Teoretycznie lepszy bo z roślin, jednak pęcznieje w kontakcie z wodą. W mojej ocenie ten rodzaj pokarmu jest dobry. -
Przez kozlowskibartlomiej94 · Opublikowano
Jest głośny w wodzie na kablu jak sprawdzam nie dotykając niczego a w kaseciaku to już jak traktor. To by było na tyle z mitem kaseciaków itd -
Przez darianus · Opublikowano
Bardzo ciekawą obsadę wybrałeś. Ciekaw jestem jak będzie się towarzystwo rozwijać, proszę o regularne aktualizacje 😉 -
Przez pozner · Opublikowano
Piękna, zdrowa kupka. Możesz dodać spiruliny i podawać ją zamiennie z mięsnym pokarmem, albo wymieszać z nim i taki mix podawać. Kontroluj tylko ilość, żeby nie przekarmiać. Co prawda młode wymagają trochę intensywniejszego karmienia, ale nie można przesadzić. Ta długość kupy może wskazywać raczej na ilość, a nie jakość pokarmu. Co prawda ryby kupkają najczęściej krótkimi kawałkami, ale nie zawsze. Przy takim treściwszym, mięsnym pokarmie kupka może się nie kawałkować i być taka dłuższa. Nie ma w tym nic złego. -
Przez hilux · Opublikowano
Odkęcasz pierwszą kratkę, zdejmujesz objemkę (części 1 i 2 na instrukcji), i wyciągasz wirnik (3) do przodu. Sprawdź wirnik i jego komorę, jeśli są zakamienione, to godzinna kąpiel w rozwodnionym occie a potem czyszczenie szczoteczką do zębów. Falownik zawsze będzie trochę wibrować, dlatego mocuje się je na gumowych trzpieniach (6) żeby wibrująca część nie stykała się z szybą. Jeśli korpus styka się z kaseciakiem, to kaseciak zadziała jak pudło rezonansowe i będzie głośno. Opisz budowę kasaciaka albo poka zdjęcia, to będzie lepiej wiadomo czy boombox to kwestia falownika czy kaseciaka. -
Przez Tomek_F · Opublikowano
Akwarium 300x100x65 + panel 70x100x65. Nie ma co się rozpisywać, bo to kontynuacja wątków z działów dotyczących obsady i przedstawienia swojego Akwarium. Ten wątek rozpoczynamy tym optymistycznym akcentem 😉 Dobrze myślę, że ta młodych Labidochromisów trochę za ciężka dieta mięsna? Trochę spiruliny w diecie napewno im nie zaszkodzi.
-
-
Tematy
-
Grafiki
-
Videos

Rekomendowane odpowiedzi