Skocz do zawartości

Potrzebuję pomocy mam za wysokie no2 i no3

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam, jestem tu nowy i mam akwarium 200l 

Mam 2 glonojady i 35 pyszczaków małych 2-5cm kupiłem tyle bo powiedziano mi żeby kupić więcej ponieważ później będą walczyć o terytorium i że jak będę miał tyle to nic się nie stanie.

Wpuściłem rybki po 3tyg do akwa wlewałem bakterie od firmy Azoo. 
Mój Sprzęt :

Filtr Kubełkowy Sunsun 304B 2000L/H + z wbudowaną Lampą UV 9W. Wkłady Zeolit, Ceramika i bioceramika.

Napowietrzacz mam z Aquavinci i mam podłączone dwie listwy kamienę 20cm

Grzałka Sunsun 300W 

Akwarium stoi już z Miesiąc po wpuszczeniu pyszczków i ani jedna nie padła. Kupiłem testy z Tetry i na początku było wszystko porządku No2 miałem 0 a no3 15-20 wymieniałem Wodę co tydzień po 30% i dodawałem bakteri po tym jak znowu zrobiłem test bo no2 i no3 się zwiększyło i aktualnie teraz mam no3 100 a no2 5

Co mogę zrobić żeby parametry wody były idealne? 

Edytowane przez mattyp
Opublikowano (edytowane)

A ja jestem ciekaw kto Ci powiedział że jak będziesz miał 35 pyszczaków w 200l to nic się nie stanie? :D akwarium pewnie 100x40x50h to tam się nadaje jeden gatunek małej mbuny 2+6 max 
ja w 600l mam teraz 30 dużych i to jest za dużo moim zdaniem

Edytowane przez Mbunabucket
Opublikowano
1 godzinę temu, Mbunabucket napisał:

A ja jestem ciekaw kto Ci powiedział że jak będziesz miał 35 pyszczaków w 200l to nic się nie stanie? :D akwarium pewnie 100x40x50h to tam się nadaje jeden gatunek małej mbuny 2+6 max 
ja w 600l mam teraz 30 dużych i to jest za dużo moim zdaniem

Powiedzieli mi tak w hodowli pyszczakow i mówili ze nic się nie stanie i do tej pory nic się nie dzieje Tylko ze po jakimś tam czasie będę musiał powiększyć zbiornik i jedynie parametry wody mi się zmieniły.