jarekf Opublikowano 13 Września 2020 Autor #11 Opublikowano 13 Września 2020 Andrzeju wcześniej wrzuciłem zdjecie ELEGANTUSA ,odpowiedziałeś że ryba inkubuje ,mam pytanie czy można ją odstawić do osobnego zbiornika
Andrzej Głuszyca Opublikowano 13 Września 2020 #12 Opublikowano 13 Września 2020 4 minuty temu, jarekf napisał: Andrzeju wcześniej wrzuciłem zdjecie ELEGANTUSA ,odpowiedziałeś że ryba inkubuje ,mam pytanie czy można ją odstawić do osobnego zbiornika Generalnie przynajmniej tutaj na forum w przypadku kiedy ryba ma pierwszą inkubację odradzamy jej odłowu. Chodzi o to , że jest to jej pierwsza inkubacja i jest też to dla niej pewnego rodzaju stresem. Przy następnych można śmiało odławiać. Musisz sam zdecydować. I nie obawiaj się ,że więcej nie będzie inkubacji. Będzie.. Teraz sam zdecyduj..po prostu to przemyśl a zwłaszcza co zrobisz z narybkiem , jakie masz plany wobec niego.
jarekf Opublikowano 13 Września 2020 Autor #13 Opublikowano 13 Września 2020 Dziękuje za rade.Pozostanie w zbiorniku głównym ,nie będe ryby stresował.
Andrzej Głuszyca Opublikowano 13 Września 2020 #14 Opublikowano 13 Września 2020 I masz rację..jeszcze nie nadążysz z odławianiem narybku:)
Rekomendowane odpowiedzi