Skocz do zawartości

Pokarm dla Metriaclima oraz Saulosi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Aktualnie mam pokarmy 20200808_195249.thumb.jpg.e7e19a0d9e962e1e1fb6e4f43e9c11b2.jpgoraz pokarmy spiruline i wybarwiający ( granulat) z FishMagic tam gdzie ryby kupiłem. Karmie spirulina z JBL i wybarwiającym z FishMagic i jest ok małe odchody natomiast jak karmie Tropicalem (żona kupiła dla jaj) ile zjedzą tyle wydalą odchody długie(więc chyba coś nie tak),oczywiscie karmie na przemian. Chciałem dokupić inne pokarmy tj.Tropical Soft Line Africa Herbivore, NATUREFOOD Premium Cichlid Plant S , O.S.I. HS AQUA Artemia flakes, ROPICAL Pro Defence S.

Może coś doradzicie?

Opublikowano

Jeśli miałbym coś polecić dla Twoich ryb, to byłyby to -

Northfin Veggie 

Tropical Pro Defence

Naturefood

Nie podałem gradacji, bo nic nie piszesz jakiej wielkości masz ryby. 

Opublikowano

Sa małe Metriaclima jest największą rybą rosną szybciej od saulosi 4 szt maja około 5cm. Podejrzewam ze gradacja będzie rozmiaru S

• Lubię to 1
Opublikowano
Godzinę temu, RafalM napisał:

Może coś doradzicie?

Z moich prawie 7 miesięcznych ( wiem, że długo i robi wrażenie ;) ) obserwacji polecam:

1. Naturefood Premium Cichlid Plants - 

2. Dainichi Veggie FX

3. NorthFin Veggie

4. HS aqua Spirulina Flakes

5. Tropical Krill flake 40%.

To oprócz tego czym karmisz. Kolejność nie jest przypadkowa.

Naturefood wygrywa bo nie dość, że bardzo dobry, to ma ( jak dla mnie) najlepszą prędkość opadania. Małe porcje ryby połykają zanim osiągną dno. Pozycja 2 i 3 są zdecydowanie szybsze - opadanie mam na myśli ( tak czy siak ryby sobie poradzą).

Nie wymieniłem Africa Herbivore Tropicala, bo jakoś moim rybom nie przypadł do gustu. Chociaż  wiem, że cieszy się dobrą opinią.

Co do karmienia Ch. saulosi @egon44ma duże doświadczenie.

Opublikowano
2 godziny temu, RafalM napisał:

Sa małe Metriaclima jest największą rybą rosną szybciej od saulosi 4 szt maja około 5cm. Podejrzewam ze gradacja będzie rozmiaru S

To oczywiście brałbym pokarmy - 

Northfin Veggie 1mm

Tropical Pro Defence S

Naturefood S 

+ jako dodatek do diety ,te które już posiadasz.

Opublikowano
22 godziny temu, egon44 napisał:

Tropical Pro Defence S

Naturefood S 

+ jako dodatek do diety ,te które już posiadasz

Te już zamówione 

22 godziny temu, egon44 napisał:

Northfin Veggie 1mm

a te gdzie kupić bo tylko eBay mi wyskakuje?

Moze jeszcze podpowiecie mi w jakiej kolejności pokarmami karmić abym błędu nie popełnił.

Opublikowano
16 godzin temu, RafalM napisał:

Może  jeszcze podpowiecie mi w jakiej kolejności pokarmami karmić abym błędu nie popełnił.

Karm ryby naprzemiennie tymi pokarmami i tyle.