Skocz do zawartości

Zestaw świetlówek do pokrywy Aquael 2(4) x 18w

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie,

zakupiłem pokrywę do akwarium 240 l, firmy Aquael:  https://www.aquaelzoo.pl/pokrywy-z-oswietleniem/9107-pokrywa-prostokatna-pap-120x40-5905546306874.html?gclid=EAIaIQobChMI-JHlmbXF6gIVjakYCh2yNwfAEAQYAyABEgIOfPD_BwE.

W zestawie były dwie świetlówki 18 W LEDDY TUBE RETRO FIT SUNNY  - niestety jedna została uszkodzona więc wylądowała w koszu. Mam miejsce w sumie na jeszcze 3 moduły. Rozumiem, że jedna Sunny spokojnie wystarczy? Czy i jaką dorzucić jeszcze aby uwypuklić wygląd pyszczaków?

Jak będzie wyglądało akwarium? Czarne Tło, w środku piasek kwarcowy Kreisel z Obi, kamienie: szarogłaz.

I ważne pytanie czy świetlówki z serii retrofit sprzedawane są razem z kablem do kontaktu?

dzięki serdeczne za wszelką pomoc.

Opublikowano
19 minut temu, Sarkon napisał:

I ważne pytanie czy świetlówki z serii retrofit sprzedawane są razem z kablem do kontaktu?

A jak sobie to inaczej wyobrażasz? To nie jest zestaw "zrób to sam"

Świetlówki Sunny dają żółte światło i w mojej opinii słabo to wygląda. Jak już masz jedną Sunny to dokup sobie jedną Retrofit Plant ta daje, również w mojej opinii, super światło.

Opublikowano

Miałem świetlówki Aquael  plant i b.fajnie wyglądały przy nich np.Saulosi, alej już łososiowo-pomarańczowe samiczki trefci  nie,zmieniłem na belkę z modułami Led rgb+białe ze sterownikiem tc-420 i jestem mega zadowolony.

Opublikowano

Bartek_De - jak sobie wyobrażam? wracając po 13 latach do akwarystyki i pamiętając, że jest jedynie coś takiego jak świetlówki, nie byłem pewien czy dostałem z pokrywą zestaw: gotowca i czy dokupując oddzielnie świetlówki czasem nie dostanę tylko świetlówek z obowiązkowym dokupieniem włącznika. Przy typowych świetlówkach, sama świetlówka nie wystarczała:) Dlatego też pytam.

No właśnie, zapomniałem powiedzieć o jednej rzeczy: w akwa będą ze trzy długie kryptokoryny i może rzeczywiście wersja sunny razem z plant będzie właściwsza. Chociaż, nie ukrywam, że wersja Sunny i Marine również może być ciekawa. Ale tutaj muszę spytać już Was.

Opublikowano
1 minutę temu, Sarkon napisał:

Sunny i Marine również może być ciekawa

Tą konfigurację również miałem i to nie było to, więc dokupiłem planta i już było fajnie. Ostatecznie dokupiłem drugiego planta, a z sunny zrezygnowałem.