Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Moja aranżacja wydaje mi się jakaś taka płaska. Brakuje mi trzeciego planu, a nie chcę robić tła. Chciałbym ułożyć większe rumowisko w akwarium. Ale nie wiem jak to zrobić nie opierając kamieni o szyby boczne.

Stąd pytanie do forumowiczów, czy można tak układać kamulce aby opierały się o szyby? Czy muszą leżeć tylko na dnie i na sobie bez dotykania szyb bocznych? Jak układacie takie piękne góry?

IMG_3495.jpg

Opublikowano (edytowane)

Ja na tylnej szybie mam czarne spienione  PCV  i opierałem kamienie o tylną szybę. Przydały by Ci się  większe bryły ,żeby podnieść aranżację  do góry.

Edytowane przez Daniel00
  • Lubię to 1
Opublikowano

Lepiej nie układaj w oparciu o szyby. Raz, że ganiające się ryby mogą wprawiać kamień w drgania co z czasem zrobi "kuku" szybie. Dwa, że po czasie miejsce styku zarośnie glonem i będzie średnio fajnie wyglądać. Ktoś używał pończochy, ale może lepiej siatka (jak np ta do okien na muchy), napchać do niej żwirku czy ceramiki i użyć jako podest pod kamienie z tyłu. Ja używałem byle jakich kamieni jakie miałem pod ręką, na nie układałem te które miały być wyżej -bo przód i tak je zasłaniał.