Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Godzinę temu, Daniel00 napisał:

Wiem że jakość tych zdjęć nie powala ,ale jestem z tych rybek taki dumny ,że nie umiem się nie pochwalić ;)

Jak dla mnie jest OK. Sam próbowałem coś cyknąć u siebie ale jak tylko podchodzę z telefonem to ryby podpływają i autofocus nie ogarnia tematu:D.Trzeba dłuższą chwile poświęcić na to.

1 godzinę temu, Daniel00 napisał:

Odważnie poszedłeś w 3 gatunki w takim litrażu.

Tak wiem ale pomyślałem ,że jak skakać to na głęboką wodę:cool:. Mam nadzieję ,że uda się utrzymać wszystkie trzy.

Ciekawy jestem tych neon spotów u Ciebie bo samce już teraz wyglądają super.

Opublikowano (edytowane)
26 minut temu, bobasxx napisał:

Hej, mam taki sam termometr i też mi się ciągle odkleja 🙆‍♂️

Ten właśnie się ciągle odkleja. W drugim akwa mam taki sam i się nie odkleja. Kupiłem je w tym samym czasie. 

15911759566841512934608.jpg

Edytowane przez Daniel00
Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, Daniel00 napisał:

Ten właśnie się ciągle odkleja. W drugim akwa mam taki sam i się nie odkleja. Kupiłem je w tym samym czasie. 

Daniel..bo nasza woda ( Malawi) jest bardzo zasadowa i w związku tym silikony , gumy itp. szybciej  szybciej tracą swoje właściwości . Po prostu "sztywnieją". U mnie też tak jest w Malawi a w zielonym mam spokój. Doraźnym sposobem  jest wrzucenie do wrzątku na  minutę. Ale to tylko jest doraźnie. Ja ostatnio kupiłem właśnie do termometru taki komplet przeźroczystych za 4 zł.   Komplet czyli 4 szt plus spinki.

Edytowane przez AndrzejGłuszyca
Opublikowano
5 minut temu, AndrzejGłuszyca napisał:

Daniel..bo nasza woda ( Malawi) jest bardzo zasadowa i w związku tym silikony , gumy itp. szybciej  szybciej tracą swoje właściwości . Po prostu "sztywnieją".

To by wyjaśniał to zjawisko  bo właśnie w tym akwa  co się  nie odkleja są Paletki  i ziemiojady .Daje tam kranówkę i mieszam z wodą z filtra Ro czyli ph  ok 6-6,2 i praktycznie zerowa twardość :)

Opublikowano

W ogóle to zakupiłem dzisiaj za wczasu  mały filterek 200l/1h ,grzałkę 50w ,kotnik z pokrywą i oświetleniem  30l(40x25x30) dla inkubujących samic i pobitych rybek. Mam nadzieje ,że  tych drugich będzie mniej ;)

• Lubię to 1