Gość Opublikowano 14 Grudnia 2018 #151 Opublikowano 14 Grudnia 2018 Tego już nie wiem. Ja kupowałem u Fishmagica. Możesz podjechać do sklepu zoologiczno-wędkarskiego Zako na Partyzantów. Ps. Nie reklamuje Tego sklepu, nie wiem jak z jakością ryb. Robię tam zakupy wędkarskie i wiem, że są baniaki z malawi i tanganika. Cytuj
piotriola Opublikowano 14 Grudnia 2018 #152 Opublikowano 14 Grudnia 2018 Jakich ryb poszukujesz ? Cytuj
Lgst81 Opublikowano 14 Grudnia 2018 #153 Opublikowano 14 Grudnia 2018 Metriaclima Elongatus Chewere Cynotilapia afra takie mam w planie na ten czas umieścić w zbiorniku Cytuj
piotriola Opublikowano 14 Grudnia 2018 #154 Opublikowano 14 Grudnia 2018 2 minuty temu, Lgst81 napisał: Metriaclima Elongatus Chewere Cynotilapia afra takie mam w planie na ten czas umieścić w zbiorniku https://www.olx.pl/oferta/pyszczaki-metriaclima-elongatus-chewere-od-reki-malawi-CID103-IDvGGVK.html#4ceac54653 https://www.olx.pl/oferta/pseudotropheus-elongatus-chewere-6-8cm-f1-CID103-IDszPVx.html#4ceac54653 Cytuj
Gość Opublikowano 14 Grudnia 2018 #155 Opublikowano 14 Grudnia 2018 (edytowane) Odnośnie hodowli z drugiego linku. Też miałem w planach zakup ryb z tamtego źródła - z racji, że mieszkam w Gdańsku. Niestety w ogłoszeniach wszystko ładnie pięknie. Telefonicznie też zaczęło się bardzo dobrze ale skończyło na rezygnacji. Chciałem kupić konkretną obsadę o czym na początku zaznaczyłem. Jak wspomniałem, że chciałbym układ 1+4 to usłyszałem, że tak to się nie da. Jeżeli chcę to mogę kupić chyba 2+5 czy jakoś tak. Gdy spytałem jaki jest powód uzyskałem informację zwrotną, że tak to każdy by chciał a co on ma zrobić zresztą ryb? Samych samców to on u siebie nie chce mieć. Z takim podejściem to niech sobie szuka dalej kupców za pomocą olxa. Edytowane 14 Grudnia 2018 przez Gość Cytuj
piotriola Opublikowano 14 Grudnia 2018 #156 Opublikowano 14 Grudnia 2018 26 minut temu, Jerry_jerry napisał: Odnośnie hodowli z drugiego linku. Też miałem w planach zakup ryb z tamtego źródła - z racji, że mieszkam w Gdańsku. Niestety w ogłoszeniach wszystko ładnie pięknie. Telefonicznie też zaczęło się bardzo dobrze ale skończyło na rezygnacji. Chciałem kupić konkretną obsadę o czym na początku zaznaczyłem. Jak wspomniałem, że chciałbym układ 1+4 to usłyszałem, że tak to się nie da. Jeżeli chcę to mogę kupić chyba 2+5 czy jakoś tak. Gdy spytałem jaki jest powód uzyskałem informację zwrotną, że tak to każdy by chciał a co on ma zrobić zresztą ryb? Samych samców to on u siebie nie chce mieć. Z takim podejściem to niech sobie szuka dalej kupców za pomocą olxa. Niestety tak już jest przy zakupie tych ryb i nie bez powodu trafnie polecany jest zakup ryb w ilości 10 sztuk. Ryby w haremach lub dorosłe gdy widać co kupujemy mogą kosztować o wiele więcej. Zapewne ten hodowca nie czyta tego forum i nie wie jak uzyskać więcej samic by pozbyć się pozyskanego narybku, bo przecież klient nasz pan. Układ 1+4 nie zawsze jest dobry, możesz stracić samca np (wyskoczy z akwarium) , dwa samce zawsze wyglądają lepiej kolorystycznie . Cytuj
Gość Opublikowano 14 Grudnia 2018 #157 Opublikowano 14 Grudnia 2018 37 minut temu, piotriola napisał: Niestety tak już jest przy zakupie tych ryb i nie bez powodu trafnie polecany jest zakup ryb w ilości 10 sztuk. Ryby w haremach lub dorosłe gdy widać co kupujemy mogą kosztować o wiele więcej. Zapewne ten hodowca nie czyta tego forum i nie wie jak uzyskać więcej samic by pozbyć się pozyskanego narybku, bo przecież klient nasz pan. Układ 1+4 nie zawsze jest dobry, możesz stracić samca np (wyskoczy z akwarium) , dwa samce zawsze wyglądają lepiej kolorystycznie . Ja wiem, że lepiej mieć dwa, trzy samce jednak do moich 200 litrów dwa gatunki to i tak max maxów więc chciałem coś do Saulosi. Pomyślałem, że układ 1+3 Hary będzie jak znalazł. Wszystko było ok ale po pewnym czasie musiałem się ich pozbyć i ostatecznie posiadam tylko Saulosi w układzie 3+9. Cytuj
BARTEK KLESZCZYK Opublikowano 19 Lutego 2019 #159 Opublikowano 19 Lutego 2019 A znacie może jakieś hodowle lub sklepy z rybkami godne polecenia w lubelskim bo na mapce nic nie ma Cytuj
egon44 Opublikowano 19 Lutego 2019 #160 Opublikowano 19 Lutego 2019 4 minuty temu, BARTEK KLESZCZYK napisał: A znacie może jakieś hodowle lub sklepy z rybkami godne polecenia w lubelskim bo na mapce nic nie ma Przecież kolego polecane na forum renomowane hodowle, wysyłają ryby więc nie widzę problemu. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi