Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tego już nie wiem. Ja kupowałem u Fishmagica. 

Możesz podjechać do sklepu zoologiczno-wędkarskiego Zako na Partyzantów.

Ps. Nie reklamuje Tego sklepu, nie wiem jak z jakością ryb. Robię tam zakupy wędkarskie i wiem, że są baniaki z malawi i tanganika.

Opublikowano (edytowane)

Odnośnie hodowli z drugiego linku. Też miałem w planach zakup ryb z tamtego źródła - z racji, że mieszkam w Gdańsku. Niestety w ogłoszeniach wszystko ładnie pięknie. Telefonicznie też zaczęło się bardzo dobrze ale skończyło na rezygnacji. Chciałem kupić konkretną obsadę o czym na początku zaznaczyłem. Jak wspomniałem, że chciałbym układ 1+4 to usłyszałem, że tak to się nie da. Jeżeli chcę to mogę kupić chyba 2+5 czy jakoś tak. Gdy spytałem jaki jest powód uzyskałem informację zwrotną, że tak to każdy by chciał a co on ma zrobić zresztą ryb? Samych samców to on u siebie nie chce mieć. Z takim podejściem to niech sobie szuka dalej kupców za pomocą olxa.

Edytowane przez Gość
Opublikowano
26 minut temu, Jerry_jerry napisał:

Odnośnie hodowli z drugiego linku. Też miałem w planach zakup ryb z tamtego źródła - z racji, że mieszkam w Gdańsku. Niestety w ogłoszeniach wszystko ładnie pięknie. Telefonicznie też zaczęło się bardzo dobrze ale skończyło na rezygnacji. Chciałem kupić konkretną obsadę o czym na początku zaznaczyłem. Jak wspomniałem, że chciałbym układ 1+4 to usłyszałem, że tak to się nie da. Jeżeli chcę to mogę kupić chyba 2+5 czy jakoś tak. Gdy spytałem jaki jest powód uzyskałem informację zwrotną, że tak to każdy by chciał a co on ma zrobić zresztą ryb? Samych samców to on u siebie nie chce mieć. Z takim podejściem to niech sobie szuka dalej kupców za pomocą olxa.

Niestety tak już jest przy zakupie tych ryb i nie bez powodu trafnie polecany jest zakup ryb w ilości 10 sztuk. Ryby w haremach lub dorosłe gdy widać co kupujemy mogą kosztować o wiele więcej. Zapewne ten hodowca nie czyta tego forum i nie wie jak uzyskać więcej samic by pozbyć się pozyskanego narybku,😂 bo przecież klient nasz pan. Układ 1+4 nie zawsze jest dobry, możesz stracić samca np (wyskoczy z akwarium) , dwa samce zawsze wyglądają lepiej kolorystycznie .

Opublikowano
37 minut temu, piotriola napisał:

Niestety tak już jest przy zakupie tych ryb i nie bez powodu trafnie polecany jest zakup ryb w ilości 10 sztuk. Ryby w haremach lub dorosłe gdy widać co kupujemy mogą kosztować o wiele więcej. Zapewne ten hodowca nie czyta tego forum i nie wie jak uzyskać więcej samic by pozbyć się pozyskanego narybku,😂 bo przecież klient nasz pan. Układ 1+4 nie zawsze jest dobry, możesz stracić samca np (wyskoczy z akwarium) , dwa samce zawsze wyglądają lepiej kolorystycznie .

Ja wiem, że lepiej mieć dwa, trzy samce jednak do moich 200 litrów dwa gatunki to i tak max maxów więc chciałem coś do Saulosi. Pomyślałem, że układ 1+3 Hary będzie jak znalazł. Wszystko było ok ale po pewnym czasie musiałem się ich pozbyć i ostatecznie posiadam tylko Saulosi w układzie 3+9. :)

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
4 minuty temu, BARTEK KLESZCZYK napisał:

A znacie może jakieś hodowle lub sklepy z rybkami godne polecenia w lubelskim bo na mapce nic nie ma😀

Przecież kolego polecane na forum renomowane hodowle, wysyłają ryby więc nie widzę problemu. 

• Lubię to 1
Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.