Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Osobiście uważam że nawet rozwiązanie z 4 gatunkami nie jest złe ... wśród 4 gatunków które wymieniłeś średnioagresywne sa tylko maingano pozstałe ryby należą do relatywnie łagodnych. Dlatego tez w zbiorniku które pomimo że ma tylko 135 cm długości ale jednak jest 330 litrowe możesz dać docelowo 3 gatunki w układzie z 1 samcem 1 na 3-4 i jeden gatunek z większą ilością samców ( Saulosi powinieneś próbować wrecz obowiązkowo ;) ). Oczywiscie musiałbyś próbować z wiekszą ilością gatunków bo np założenie ze saulosi z wieloma samcami sie uda nie musi się zrealizować a u sprengerae sie uda. Drugą opcją jest jednak pozostanie przy 3 gatunkach i wtedy maingano zostawiłbym 1 na 3-4 a sprengerae i saulosi spróbował zostawić w układzie z wieloma samcami. Oczywiście to są tylko założenie bo może okazać sie że i tak zostaniesz w układach z jednym samcem bo tak sie zechce rybkom ;) Wtedy zawsze możesz dołaczyć 4 gatunek mniejszego i łagodniejszego pyszczaka. Osobiście preferowałbym to drugie rozwiązanie ... z prostej przyczyny, narazie startujesz, startuje twoje dośswiaczenie z pyskami i startują gusta za rok kiedy sytuacja w akwa ci sie ustabilizuje możesz stwierdzić ze do tych ryb wcale nie chcesz dołaczyć caeruleusa tylko elongatusa bee F1 ;).

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.


×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.