Skocz do zawartości

Spirulina i co jescze dla saulosi i prelmutta?


Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kup sobie młynek do przypraw. Ja kupiłem w Intermarche, najtańszy jaki był, dałem chyba 10zł. Używam go do karmienia narybku, super się sprawdza.

20200507_203919.thumb.jpg.0a59b0037a61cd75baae1dfc6efb73ee.jpg

  • Lubię to 3
Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, Bartek_De napisał:

Kup sobie młynek do przypraw. Ja kupiłem w Intermarche, najtańszy jaki był, dałem chyba 10zł. Używam go do karmienia narybku, super się sprawdza.

Ryby kupie jakieś 4cm więc taki drobny nie potrzebny chyba ,ale nie wiem czy czegoś takiego w domu nie mam ,a jak nie to babcia. Tylko nie powiem co będę mielił 😄

Edytowane przez Daniel00
Opublikowano
Teraz, Daniel00 napisał:

Ryby kupie jakieś 4cm więc taki drobny nie potrzebny chyba ,ale nie wiem czy czegoś takiego w domu nie mam ,a jak nie to babcia. Tylko nie powiem co będę mielił 😄

Młynek musi być nowy!!! Absolutnie nie bierz używanego. Taki młynek ma regulację granulacji, nie musisz mielić na pył.

  • Lubię to 1
  • Dziękuję 1
Opublikowano
12 godzin temu, AndrzejGłuszyca napisał:

Ostatnio też się wygłupiłem i kupiłem 4 mm :)  Tłukłem młotkiem w złożonej karce papieru :) .

To i tak nie duże bo te mają 8mm ,a te olbrzymy pawiookie zjadały po kilka naraz 😁

  • 3 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Odświeżam ten temat ponieważ jutro przyjdzie

do mnie 20 maluszków. Jednak saulosi i perlmutt.  

Aktualnie mam takie pokarmy. Jakimi z tego zdjęcia mogę karmić ? Co jeszcze dokupić ? Ile mięsnego ile roślinnego dawać?

15906643179081111179766.jpg

Edytowane przez Daniel00
Opublikowano

Cztery pokarmy z lewej są roślinne. 

Ten po prawej jest mięsny /wybarwiajacy, ale z nim uważaj bo ma za dużą gradację, oraz trzeba go namoczyć przed podaniem. 

Ja bym zakupił jeden dwa pokarmy mięsne np. Tropical Pro Defence Xxs, oraz Nature food cichlid s. 

Co do karmienia, to podawaj te pokarmy naprzemiennie i będzie git :)

  • Lubię to 1
  • Dziękuję 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.


×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.