Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kolega Norbi87 w swoim narurowcu zastosował podwieszenie rurek do "sufitu" szafki. Wie ktoś może jak nazywają się te kształtki (blaszki) zaznaczone na rysunku i ewentualnie gdzie je kupić?

InkedIMG_20190412_185325.thumb.jpg.ccf74214975539fe6954e8a43f833cbe_LI.jpg

Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, AndrzejGłuszyca napisał:

@Bartek_De  Bartek będzie wiedział dlatego go oznaczyłem.

No właśnie tu jest problem bo też ich szukałem i nic. Ostatecznie zrobiłem stelaż z profili aluminiowych i do niego podwiesiłem narurowca. Jeśli koledze bardzo zależy na tych wieszakach to czemu nie zapyta autora? On najlepiej będzie wiedział.

Wydaje mi się, że mogą to być zawiesia wykorzystywane w systemie podwieszanych sufitów.

Edytowane przez Bartek_De
  • Lubię to 2
Opublikowano

Wyglada mi to na wieszak typu C, stosowany w systemie gips- kartonowych sufitów podwieszanych.  Występuje w kilku długościach. Kupisz w każdym składzie budowlanym. Sprzedawany jest w formie „ rozprostowanej” / pasek z otworami do samodzielnego zgięcia/

• Lubię to 1
Opublikowano

Panowie przecież w tym przypadku zastosowany został tak zwany WIESZK PŁASKI ES... Dostępny w większości sklepów budowlanych typu Castorama, LeroyMerlin itp - do tego występuje w wielu rozmiarach... Do wyboru do koloru, sprzedawane są jako płaskie metalowe elementy do złożenia we własnym zakresie i dopasowania jak kto chce... Do tego dokręcacie szpilkę gwintowaną + nakrętki lub śrubę z gwintem (M10) oraz uchwyt z wkładką gumową...

Wieszak płaski ES

wieszak-plaski-es-60-125-profil-cd60-100szt.jpg300_300_productGfx_183.jpg

Uchwyt z wkładką gumową

OBEJMA-UCHWYT-DO-RUR-27-31-STAL-NIERDZEW

Gotowe rozwiązanie waszego problemu :) - szybko i łatwo...

Opublikowano
11 minut temu, Morganelo napisał:

Do tego dokręcacie szpilkę gwintowaną + nakrętki lub śrubę z gwintem (M10) oraz uchwyt z wkładką gumową...

Akurat uchwyty do rur, które pokazałeś mają gwint M8, no chyba że jakieś olbrzymie średnice. Ale te które nas interesują to M8