Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
6 godzin temu, Koral1989 napisał:

Podjąłem decyzję i biorę saulosi i hara, już pisze do sprzedawców aby zarezerwować sobie te rybki u nich😁

@Koral1989Według mnie bardzo ładna obsada, bardzo kolorowa a i żywieniowo odpowiednia. Mam prośbę do Ciebie nie kupuj saulosi coral. Nie jestem przeciwnikiem corala sam je kiedyś miałem i sprzedałem szybko. Zobaczysz jak złapiesz bakcyla będzie to w jakiś sposób przeszkadzało wiem co mówię. Zakup sobie prawdziwego saulosi ze 12szt i hare 10szt.

• Lubię to 2
  • Dziękuję 1
Opublikowano

Zamówiłem 16 szt.  Chindongo Saulosi Taiwan Reef z Malawi Mbuna World, Marek odradzał mi zakup drugiego gatunku ale mimo to zamówiłem w Hodowli Pyszczaków Toruń 12 szt. Cynotilapia sp. Hara, oba gatunki podrostki około 3cm, po saulosi jadę w sobotę a hary w niedzielę tak że weekend 600km zrobię spokojnie 😅 ponadto z Malawi Mbuna World mam możliwość wzięcia Synodontis polli white powiedzcie czy się to opłaca czy sobie je odpuścić? 

• Lubię to 2
Opublikowano
7 minut temu, Koral1989 napisał:

Marek odradzał mi zakup drugiego gatunku ale mimo to zamówiłem w Hodowli Pyszczaków Toruń 12 szt. Cynotilapia sp. Hara

Też mnie wszyscy namawiali na jeden gatunek czyli saulosi ,ale u mnie chęć 2 gatunków silna jak u ciebie widzę.

Opublikowano
19 minut temu, Koral1989 napisał:

Co sądzicie o synodontis polli white w akwarium z pyszczakami? Brać? Czy sobie odpuścić? 

Mam u siebie Synodontis petricola i póki co radzą sobie świetnie. Są tylko mało widoczne, ale z polli może będzie inaczej. 

• Dziękuję 1