Skocz do zawartości

Pokarm dla mojej rodzinki ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
10 minut temu, AndrzejGłuszyca napisał:

Zgodnie  tytułem: mięsko wieprzowe, nabiały , sery , owoce , warzywa jakieś napoje :) @mazilo Sorry za żart..ale nie mogłem się powstrzymać :)  Może zmień tytuł? jak nie będziesz mógł ( czas) to napisz na jaki to zmienię. A jak nie to niech zostanie..potem usunę ten mój post.

W obecnej chwili jaką mamy na całym świecie przyda się odrobina żartu i zapomnienia 🙂

• Lubię to 1
Opublikowano
1 minutę temu, mazilo napisał:

A co z tym co już posiadam ?

Z opisu wynika że jest to pokarm dla ryb wszystkożernych, możesz spokojnie go podawać. Dokup jeden Naturefood - ja bym dał Cichlid plant, jakieś płatki, np Spirulina JBL i może Tropical pro defence.

• Lubię to 1
Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, mazilo napisał:

Z wiadra .....

No właśnie. Kiedyś ten pokarm był bardzo na topie, jeden z lepszych o ile nie najlepszy . Było to wtedy kiedy był konfekcjonowany w małe pudełka. W momencie kiedy importer zaprzestał importu w małych opakowaniach to pojawił się w wiaderkach. Ten  w wiaderkach jest bardziej wysokobiałkowy co moje ryby odczuły i było widoczne w postaci długich odchodów. Poza tym  kupując z wiaderka nie masz pewności co do daty przydatności. Jeżeli go już masz to syp w mniejszych porcjach albo wymieszaj np. ze spiruliną  11%.

Edytowane przez AndrzejGłuszyca
  • Lubię to 1
Opublikowano
1 minutę temu, AndrzejGłuszyca napisał:

Poza tym  kupując z wiaderka nie masz pewności co do daty przydatności.

No i kupując przez internet nie wiesz tak na pewno co kupujesz. Z tego względu ja nie kupuję pokarmów rozsypywanych z większych opakowań.

• Lubię to 1
Opublikowano (edytowane)

-Spirulina JBL( w jaką porę dnia ?)

-Tropical pro defence( z rana ?, duża zawartość białka - ale jakiego ? Czy to pokarm mięsny ?)

-Neturefood Cichlid plant ( roślinny na noc ?)

Chyba się  nie mylę ale brak w tym zestawieniu pokarmu mięsnego ?

Edytowane przez mazilo
Opublikowano
3 minuty temu, pozner napisał:

Dla Malawi lepszy chyba będzie NF Supreme Plant. 

Możesz Krzysztofie to wyjaśnić? Stosuję i supreme plant i cichlid plant. Ciekaw jestem skąd takie stwierdzenie że supreme plant będzie lepszy dla malawi?