Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
11 minut temu, tom77 napisał:

Wydaje mi się, że na Naszym Forum powinniśmy propagować gatunki biotopowe.

Tomku ..sam zacząłeś ten temat z  idą taką , że przestrzegasz przed hybrydami i słusznie. Z drugiej strony temat ten dalej kontynuowany,  właśnie tę rybę  ( hybrydę) propaguje co nie jest Twoim zamiarem ani innych. Twoja opinia zawarta w poście nr 1 jest jasna i odpowiedź hodowcy tych ryb napisana poprzez @Przemas1303  jest niejako wyjaśnieniem do zaistniałej sytuacji  opisanej w poście nr 1.  Twój przekaz jest  przyjęty ...ale temat zamykam aby nie budzić niepotrzebnych emocji , które w gruncie rzeczy będą hybrydę propagować  zamiast tylko przed nią ostrzegać. Wnioski i opinie każdy musi teraz sam sobie wyciągnąć z tematu.

• Lubię to 5
Opublikowano
17 minut temu, tom77 napisał:

nie będę się odzywał.

Nie rozumiem Cię, nikt nie neguje Twoich informacji, masz jak każdy inny uczestnik prawo wyrazić swoją opinię. 

Dla mnie powstanie tego wątku jest bardzo ważne, bo zwrócił moją uwagę na to, że jeżeli kiedykolwiek będę te ryby chciał mieć, to szczególnie zwrócę uwagę na to z jakiego źródła pochodzą. 

Tym postem dotarłeś do każdego zainteresowanego. 

Natomiast swojego obrażania, zabierania zabawek z piaskownicy nie rozumiem. Ostatnio spotykałem się z takim zachowaniem w podstawówce. 

Czego oczekujesz od klubu? Demonstracji? Zakazu urzędowego? Czy wyklęcia każdego akwarysty który kupi taką rybę i wystawienia wilczego biletu? 

Każdy z nas jest w jakimś stopniu świadomym akwarystą, jeden będzie kupował te ryby i nie będzie mu przeszkadzało to co ma inny nie wpuści do swojego zbiornika stucznego tworu. 

Zadaniem miłośników tego biotopu jest wszystko to co piszesz, ale klub mocy sprawczej nie ma żadnej by powstrzymać laboratoria i kupujących. 

Jedyne co, to możemy uświadamiać ludziom pewne zagrożenia i w tym będę widział rolę klubu, no i ja będę się odzywał Pomo tego, że mogę nie robić nic. 

• Lubię to 6
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.