Robson79 Opublikowano 20 Marca 2020 #22 Opublikowano 20 Marca 2020 Zdecydowanie za małe i za mało tych kamieni... 2
daga Opublikowano 20 Marca 2020 Autor #23 Opublikowano 20 Marca 2020 (edytowane) Za małe co ? 290L akwarium większego nie mam jak wstawić Kamieni być może za mało trochę piach zakrył ale liczę na ryby ze je odkopią i zawsze na spacerze jak coś ciekawego znajdę a mieszkam blisko kopalni granitu to się wygotuje i doda Edytowane 20 Marca 2020 przez daga
Bartek_De Opublikowano 20 Marca 2020 #24 Opublikowano 20 Marca 2020 Zgadzam się z Robertem Postaraj się zdobyć kilka większych kamieni, ale nie większych, płaskich tylko bryły. Te które masz można użyć jako uzupełnienie aranżacji. Wracając do pytania o falownik, daj go na lewą szybę, na jej środek około 10cm pod wodą, skieruj lekko do góry i na środek tylnej szyby. Aquaela dosuń do samego rogu. 1
Bartek_De Opublikowano 20 Marca 2020 #25 Opublikowano 20 Marca 2020 Tu masz ogłoszenie z Twojego miasta https://www.olx.pl/oferta/starobruk-kamien-murowy-CID628-IDAc5XU.html#acedb4fb83 kamień jest ciekawy, choć ma regularne kształty, ale czasem można wybrać coś ciekawego. Podjedź, zobacz co tam gościu ma. Cena podana pewnie za tonę więc jak wybierzesz sobie kilka brył to drogo nie będzie.
Andrzej Głuszyca Opublikowano 20 Marca 2020 #26 Opublikowano 20 Marca 2020 8 minut temu, daga napisał: Kamieni być może za mało trochę piach zakrył Daga..przy takich małych kamieniach i tak niskich możesz śmiało je postawić na piasku. Wiem ,że polecamy inaczej..ale to dotyczy dużych i "piramid". Ja mam tylko jeden kamień na podkładzie ( podkład pokrywa całe dno) , reszta z dużą powierzchnią przylegającą stoi na piasku. Po podkopaniu ryby mają super kryjówki. Oczywiście u mnie nie grozi zawalenie kamieni po podkopaniu co wziąłem pod uwagę. 1
daga Opublikowano 20 Marca 2020 Autor #27 Opublikowano 20 Marca 2020 Za falownikiem nie widać tego jest wylot z kubełka a ta rura to zasys . auqaela z wielką chęcią bym go przesuneła do rogu ale kabel mi nie daję tej możliwości aquael daje po tylniej szybie na drugim końcu jest jest zasys i wylot skierowany na falownik, falownik daje na środek i bardziej przy przedniej szybie widać ze woda krąży w kolo ,
Andrzej Głuszyca Opublikowano 20 Marca 2020 #28 Opublikowano 20 Marca 2020 12 minut temu, daga napisał: mieszkam blisko kopalni granitu to się wygotuje i doda Możesz podjechać do Nasławic lub Jordanowa. Kupisz dosłownie za kilka groszy bagażnik a jak nie to objeżdżając kopalnie też nazbierasz. Taki drobny to leży jako wysypka na ich przystankach Wiem , bo tam ostatnio byłem. Masz niedaleko w sumie. https://polska-org.pl/4135159,Naslawice,Kopalnia_Odkrywkowa_Surowcow_Drogowych.html 1
daga Opublikowano 20 Marca 2020 Autor #29 Opublikowano 20 Marca 2020 Andrzej to chyba je wyciągne ku górze Bartek dzięki za namiary
Andrzej Głuszyca Opublikowano 20 Marca 2020 #30 Opublikowano 20 Marca 2020 Szukaj w punktach z kamieniem ogrodowym a nie budowlanym..znajdziesz wiele.
Rekomendowane odpowiedzi