Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jak masz miejsce to 200x50x50 do tego 2xtc2500 i jest cos co na pewno zaspokoji Cie...Sam takie chcialem, ale z zona doszlismy, ze bedziemy robic mniejsze kroki...taka lekka odskocznia od tematu...

pozdrawiam

Opublikowano

no więc po szacowaniu kosztów, liczeniu i konsultacjach rodzinnych chyba jednak stanie 160 lub 170 x 50 x 50 z szyby 10mm. jest to pewien złoty środek między tym co by się chciało a tym co można.

te 2m kusi ale .. chyba za dużo na początek. Tak jak mówi Zbigniew - trzeba zacząć od czegoś spokojniejszego. a po pomysłach różnorakich te standardowe 375l jednak małe się wydało, stąd te pare cm więcej (mam stół w salonie który ma dokładnie 160cm - żona patrzyła oniemiała jak go przystawaiłem do ściany - pasuje mi ta długość:)

Opublikowano

Corten za jakieś dwa tygodnie przekonasz się , że postawiałeś za małe akwarium:)

Wiem z autopsji:))

Życzę udanej hodowli , lub według nowej nomenklatury chowu:)

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

witam

odświeżam topic;), jako że widać powoli finisz urządzania (akwa, choć niezalane - stoi urządzone, kamienie, tło piach..) no i czas myśleć o obsadzie.

Troche moje zapatrywania się zmieniły i myślę 2 gatunkach - saulosi (bo to wdzięczne fish'e:) i aulony.. i tu prośba do Was - jaki układ ilościowy zastosować? Jeśli chodzi o aulony to biorę pod uwagę Steveni hongi lub stuartgranti bądź jakąś a odmian żółtych (maleri maleri, baenschi..jeszcze nie wiem..) - pytanie ile ryb?

akwa 170 x 50 x 50,

z góry dzięki za pomoc

Opublikowano

Troszkę może nie na temat, ale co tam :wink:

Ne wiem czy to dobre połączenie saulosków z aulonami, nie lepiej jest połączyć np. maleri i jakiegoś Placidochromisa, np. electrę lub phenochilus tanzania ?

Jeśli jesteś już zdeterminowany co do pomieszania aulonek z mbuniakami to wybrał bym rybki bardziej preferujące pokarmy mięsne, nie będziesz miał kłopotów z dietką, a i rybkom wyjdzie to na zdrowie, i tak np. caeruleus i aulonocara Iwanda bądź stuartgranti, co Ty na to? A jeśli chodzi o ilość to może niech się wypowie ktoś bardziej doświadczony w temacie.

Opublikowano

cóż..na sauloski + aulony wpadłem po lekturze artykułu Wojtka Sierakowskiego w naszym serwisie.

Szczerze - yellowki średnio mi leżą.. myślę, że "walka" rozegra się między saulosi a acei..

pozostaje w dalszym ciągu pytanie jaki układ przy 2 gatunkach w tych moich 400 literkach..