Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jutro sprawdzę ten blat i jak będzie ok to pewnie zostanie ta komoda 

I tak planuję środek wzmocnić profilami aluminium wagi nie przybędzie a spokojniej noce będą mijały 

Wielkie dzięki koledzy za wszystkie podpowiedzi 

I dam znać jak to wszystko wygląda 

A i tak wszystko zweryfikuje akwarium gdy stanie na komodzie jak to będzie grało 

Pozdrowienia

Opublikowano

Długa prosta listwa powinna wystarczyć (oczywiście dłuższa od blatu)sprawdzę najpierw po długości czy nie ma wybrzuszeń lub wgłębień potem dla pewności po skosie jeszcze

Mam takie długie proste profile i to powinno zweryfikować blat

Opublikowano

Autorytatywnie przekonasz się jak postawisz akwa z wodą  na próbę.  Pamiętaj , że inaczej zachowuje się blat kiedy stoi na nim idealnie dopasowane powierzchnią dna akwa a inaczej jak ten blat jest większy. Wtedy wyjdą wszystkie mankamenty. Tak jak napisałeś..odpowiedź da Ci  postawienie zalanego akwa . Do tego pamiętaj o rzeczy świętej..czyli wypoziomowaniu . Daj znać jak zakończy się sprawa z komodą.

Opublikowano

Na pewno dam znać jak to wszystko wygląda

Dla tego że akwa będzie nieco mniejsze niż blat (przez to ciężar będzie dużo większy na blacie bo ma tylko podparcie na środku )zamontuje te profile 

Będzie trochę zabawy bo od podstaw dużo łatwiej by było ale co zrobić 🙄

Prześle foto jak to wszystko wygląda po przeróbkach ale to gdzieś za 2 tyg bo zaraz remont rusza i raczej brak będzie czasu 😁

Jeszcze raz wielkie dzięki za podpowiedzi

Opublikowano

Blat sprawdzić najprościej siadając na niego. Weź swoja drugą połowę (jak masz, a jak nie to znajdź😃) siądźcie na tą komodę i zobaczysz czy się coś ugnie. Powodzenie w sprawdzaniu, może być ciekawie. Pamiętaj aby też zrobić fotki 😀

Opublikowano

Jak wykorzystywałem zwykłą szafko-barek to dołożyłem "nogi" pod pionowe przegrody. 

U mnie to były wykręcone nogi z pod szafki tv w ilości 4 szt. Więc wsumie akwa stało na 8 nogach. 

Nic się nie ugielo drzwi się otwierały.

Do barku był swobodny dostęp 😁

Opublikowano

Moje akwarium 936 l., czyli jakieś 1200-1300kg. stoi na panelach i nic się nie dzieje. Co prawda stoi zalane od niespełna 3 tygodni, ale nie zalane, czyli ponad 600kg. stało od ponad 2 miesięcy. Twoje 405 l. nie będzie problemem. 

Opublikowano

No tu też będą dodatkowe wzmocnienia na środku przy podłodze 

Na komodzie jest witryna więc igraszki dla sprawdzenia giętkości  na razie odpadają 😁(lecz pomysł ciekawy 😉)może potem 

Pozamawiam profile wzmocnie i jak będzie akwarium to zrobię fotki jak to wygląda na nie oryginalnej komodzie 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.