Jump to content

Które ustawienie kamieni wybrać?  

8 members have voted

1. 1. Które ustawienie kamieni wybrać?

• Ustawienie 1
    • Ustawienie 2
      0
    • Ustawienie 3
      0
    • Ustawienie 4
      0
    • Ustawienie 5
      0
    • Ustawienie 6
      0
    • Ustawienie 7
      0
    • Ustawienie 8
      0

Recommended Posts

Posted

Ciężko się tutaj na cokolwiek zdecydować. Z tego co kojarzę, to masz komin i widać, że próbujesz to zamaskować? Problem w tym, że to tło (zdaje się), jest idealnie na środku. Od tego można by zacząć. 

Posted

Tło zasłania komin i to mi akurat pasuje. Nie do ruszenia.  Tylko jak do tego kamienie poustawiać i które nie mogę się zdecydować. 

Posted

Ustaw tak, żeby złamać symetrię, na przykład dwa z lewej ( te z  ustawienia 7 czy 8 ) i jeden z prawej strony. Lub odwrotnie ale niech nie będzie symetrycznie.

• Like 2
Posted

Wszystko wygląda podobnie, więc nie ma dużego znaczenia. Poustawiaj różne warianty, ale nie polegające tylko na różnych kamieniach. 

Posted

Ja bym też zastosował mniejsze kamienie. No i jak było wcześniej napisane asymetria, czyli żeby prawa strona nie była odbiciem lustrzanym lewej i będzie git :)

• Like 1
Posted

Jeśli nie ma szans na ruszenie tego tła, to spróbuj zwalczyć jakoś tą symetrię kamieniami, czyli po jednej stronie więcej i większe. 

Posted
18 godzin temu, Falcowski napisał:

Czyli np. między 3, a 6, to lepiej dać 3, żeby symetrii mniej było?

Nie do końca, może być 6 kamieni tyle, że wtedy z jednej strony 4 z drugiej 2. Albo w układzie 5 - 1. Chodzi o to, żeby nie było równej ilości kamieni po każdej ze stron. A jeżeli już to niech chodziaż zdecydowanie różnią się wielkością, Najlepiej przymierzyć się do tego " na sucho", nie w akwa.

Posted (edited)
4 godziny temu, tuptas napisał:

Nie do końca, może być 6 kamieni tyle, że wtedy z jednej strony 4 z drugiej 2. Albo w układzie 5 - 1. Chodzi o to, żeby nie było równej ilości kamieni po każdej ze stron. A jeżeli już to niech chodziaż zdecydowanie różnią się wielkością, Najlepiej przymierzyć się do tego " na sucho", nie w akwa.

Miałem na myśli opcje powyżej, a nie ilość kamieni :D

Wciąż ewoluuje, ale na pewno to co jest teraz zostanie i będą dochodzić kolejne detale.

gesiego.jpg

Edited by Falcowski
  • Like 1