Skocz do zawartości

Start akwarium

Damian27

Rekomendowane odpowiedzi

@Bartek_De Kolega mówił że nie chce korpusów nawet jako prefiltry.

Jeśli HW/LW-603 to na pewno bez literki B bo to z pompką wersja, bez pompki będzie miał zawory na wejściu i wyjściu, ale główne pytanie czy do FX6 i jego węży podłączysz SunSun. SunSun jest do węzy 16/22 a FX chyba do 24/28 o ile dobrze kojarzę

6 minut temu, Damian27 napisał:

Czyli kupię napewno fluval fx6 i prefiltr  PREFILTR Filtr Kubełkowy HW-603B 30-100L

Jak już Bartek wspomniał, do fx-6 tylko prefiltr zrobiony z korpusu narurowego. Inny prefiltr się nie sprawdzi a tego z Twojego linku nawet nie podłączysz.

• Lubię to 1

1 minutę temu, Damian27 napisał:

Tylko ja tak średnio bym chciał bawić się z prefiltrami narurowymi bo mam już o nich słabą opinię wolał bym same kubełki.

Prefiltr HW ma małą średnicę przyłączy, a FX ma grube węże. Nawet jeśli uda Ci się go podłączyć to drastycznie spadnie przepływ i w takim przypadku bez sensu jest kupować Fx-a:confused:

• Lubię to 1

3 minuty temu, Bartek_De napisał:

A jaki miałeś problem z narurowcem?

A takie że fachowiec który był polecany prze z wiele zamontował mi ten narurowiec, 1 tygodniu w nocy gwałtownie się rozszczelniło bo nie było ponoć czymś zabezpieczone i 250 l pływało po drewnianej podłodze dlatego nie chce stosować narurowców.  A teraz mam nowe mieszkanie  w nowym budownictwie świeżo wyremontowane i nie chciałbym mieć dodatkowych kosztów albo i płacić sąsiadowi pode mną 

Edytowane przez Damian27

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.