Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Oj dziekuje wam za porady no akurat jestem w polsce ale jak zjade dodam wszystko co to za klej. Wiem ze doradzany na forum byl nie ze normalny tylko flexi i ten tez kupilem i uzylem fakt ze twardy jest i to bardzo. Farby zostaly doradzone ZWYKLY PIGMENT taki jak się dodaje do bialych farb by kolor zmienic. To kupilem wlasnie granit i biala. Najwyzej ta pierwsza zrobie i zywica. Potem się nad druga porzadnie dopytam tutaj. Akwarium pierwsze o takich gabarytach. 130 x60x60. 

Edytowane przez Przemo81
Opublikowano

O jak super to bede musial ta farbe kupić. A nie zaszkodzi to jakos czasowo potem rybom ze zacznie się rozpuszczac. Chociqz po wodowaniu to bede widzial chyba. Bardzo dziekuje za rade

Opublikowano
15 minut temu, Przemo81 napisał:

Wlasnie sprawdzalem na necie farby eco w sprayu do zabawek dzieciecych i chyba to uzyje.

Ja stosowałem akrylową firmy Śnieżka. Dziewięć lat w akwa i farba ma się dobrze i rybom nigdy nic nie było. Tę farbę tej firmy polecam.

• Dziękuję 1
Opublikowano

Czyli pokryje teraz ta scianke taka farba dam wyschnac i woduje ja w akwa przez pare dni. Zobaczymy co bedzie się dzialo. Klej na sciance jest już jak skala bylo nakladane z dobre 2 tygodnie temu.

Opublikowano
7 minut temu, Przemo81 napisał:

. Klej na sciance jest już jak skala bylo nakladane z dobre 2 tygodnie temu.

Istotny jest sposób suszenia. Powinno przez 2-3 dni z dala od kaloryfera być zraszane dopóty , dopóki  nie będzie wchłaniać wody. Przynajmniej jeżeli chodzi o zaprawę o której wyżej wspomniał @Bartek_De

Opublikowano (edytowane)

14 minut temu, AndrzejGłuszyca napisał:
Przynajmniej jeżeli chodzi o zaprawę o której wyżej wspomniał [mention=7984]Bartek_De[/mention]

@Mróz, Andrzeju

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez Bartek_De
  • Haha 2