Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No to tło już powędrowało do Aqwa, wieczorkiem wkleję jakąś fotkę tylko poczekam az woda troszkę się wyklaruje. Oczywiście nie obyło się bez przygód i tak jak przewidywałem tło nie chciało mi wejść :( ale mała kosmetyka i wszystko poszło ok.

Opublikowano
Oczywiście nie obyło się bez przygód i tak jak przewidywałem tło nie chciało mi wejść :( ale mała kosmetyka i wszystko poszło ok.

Eeee, nie marudź :mrgreen: dobrze, że nie było za małe. Za duże zawsze możesz gdzieś przyciachać, a dorabiać coś do zbyt małego tła.... to już ciężko. Więc się nie przejmuj :wink:

Opublikowano

A wiecie co mnie jeszcze zdziwiło? oczywiście pozytywnie :D To fakt że włozyłem do baniaczka Weipro TC 3500 i obawiałem się tego ciagnika, ale okazało się gdy nie jest właczone napowietrzanie to w ogóle go nie słychac. Jestem pod wielkim wrażeniem tego filtra tym bardziej po opiniach dotyczacych jego pracy i decybeli

Opublikowano

No a tak to wygląda gdy jest już wszystko na miejscu, przepraszam za jakość zdjęcia, woda też jeszcze nie jest najlepsza ale jutro wszystko powinno być już dobrze i wkleję fotkę w galerii. Osobiście nie jestem aż tak zadowolony z tego dzieła, chciałem choć kolor dać inny niż pozostali ale jakoś chyba nie trafiłem :? A może mam takie odczucia bo cały czas w głowie mam nowy projekt tła które niebawem mam nadzieję będe robił. Zresztą jak by nie było to i tak jest o niebo lepiej niż to co miałem do tej pory.

cf8514dde19e533bm.jpg

Opublikowano

Powiem Ci tylko, że jak ja już wsadziłem swoje tło do akwa, zalałem, woda się wyklarowała, ryby wpuściłem, w ogóle wszystko było na tip top, to stwierdziłem, że zrobiłbym to inaczej. Chyba nielicznym udaje się zrobić fajne, porządne, "naturalne" tło za pierwszym razem :mrgreen: ale co tam, zawsze można zrobić następne, nie? :wink:

Opublikowano

Tak jak mówisz, zawsze pozostaje jakiś niedosyt, a wszystko to że Polak zawsze mądry po szkodzie, wszystko co bym zmienił przychodziło mi do głowy po fakcie. Niektórzy piszą że takie kamloty to tło, i mają rację, ale co zrobić jak już wszystko było na płycie pokryte Cr, nie chciało mi się już tego zmieniać ale do kolejnego na pewno podejdę inaczej, pierwsze kroki z nowym zbiornikiem to będa własnie prace nad tłem i będę to robił przy pustym zbiorniku a nie tak jak miało to miejsce teraz. Koncepcja jest, materiały są, tylko akwarium brakuje, ale to już kwestia czau.

Opublikowano
pierwsze kroki z nowym zbiornikiem to będa własnie prace nad tłem i będę to robił przy pustym zbiorniku a nie tak jak miało to miejsce teraz. Koncepcja jest, materiały są, tylko akwarium brakuje, ale to już kwestia czau.

I o to chodzi. Bo ja też robiłem tło do zbiornika działającego parę lat. A tło, za które zabiorę się za jakiś miesiąc, będzie robione do pustego, wolnego, suchego zbiornika. I sądzę, że to bardzo dużo zmieni i nie mam na myśli samego faktu montażu tła :wink:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

jak to mówią pierwsze koty za płoty bardzo fajne tło ci wyszło tak uważam. Gratuluje wytrwałości nie wiem czy bym się zdobył na taka odwagę kiedyś się przymierzałem do tła ale przerosło to moje możliwości jeszcze raz gratki i cieszę się że mogłem ci pomóc

Opublikowano

NO dziękuje policeman, bez Ciebie nie udało by mi się zrealizować prac nad tłem. A co do pracy nad tłem to nie jest ona tak bardzo skomplikowana ani czasochłonna. Trwa to może dłuższa chwilę zanim tło trafi do akwa ale to z powodów wegetacji różnych składników na tle, Cr musi swoje przestać, farba również musi troszkę przeschnac na tle zanim trafi do zniornika. Już powoli pojawiają mi się okrzemki więc jest coraz to lepiej.