Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak prawdę mówiąc to kiedyś miałem rurkę od zasysu biologa skróconą do połowy wysokości akwarium i bez żadnego prefiltra to szło. Możesz założyć prefiltr Eheim lub gąbkę według uznania.

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

• Dziękuję 1
Opublikowano

Ok dziękuję bardzo sporo się dowiedziałem.

@Bartek_Dedzięki za podpowiedzi. Będzie to start mojego pierwszego Malawi i mam jeszcze kilka pytań na które potrzebuję "łopatologicznych" odpowiedzi, mogę się odezwać priv ?

Opublikowano
53 minuty temu, Mateooo napisał:

Haha jasne, że będzie.

W takim razie najlepszym rozwiązaniem będzie cylkulator +prefiltr Eheim i do tego taki sam prefiltr na zasys biologa, będzie dobrze ?

Możesz tak zrobić,że na zasysie biologa również jako prefiltr wystarczy gąbka.

Jeśli chodzi o Aquael 2000+ prefiltr Eheima to wygląda to tak(zdjęcie zapożyczone od kolegi,który dał mi zgodę na publikację) -

27785399_1914614261900121_25938360_o.thumb.jpg.bdb3743a4e964940f807dd179073ef31.jpg

Gdybym miał coś doradzić,to na Twoim miejscu zastanowił bym się nad zakupem mocniejszego kubełka,bo szkoda marnować miejsca w takim litrażu na kolejny sprzęt typu - filtr wewnętrzny.

Gdybyś np. zakupił Sobie np. Ikolę 1200maxx i do tego w późniejszym czasie falownik,to taka filtracja spokojnie ogarnęła by Tobie filtrację biologiczną jak mechaniczną. Oprócz rurki z filtra i falownika nie miałbyś żadnego sprzętu w akwarium.

• Lubię to 2
Opublikowano

@egon44 Napewno wyglądałoby to lepiej, jednak zakup drugiego kubełka znacząco przekracza mój budżet. Dodatkowo miejsca troche zajmie grzałka ale co poradzić to pierwszy baniak, przyjdzie czas na ulepszenia/zmiany.