Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

czesc wszystkim co sadzicie zeby do akwa 160l uzyc piachu z Wisły kolo ktorej mieszkam? jest pelno duuuzych wydm ?? jak to bedzie wygladac?

czy sam piach ? czy jeszcze cos do tego uzyc? pytam bo jestem w trakcie zakadania akwa...

wymieszac to z jakims zwirem ?? nie mam pomyslu prosze o rade ....

Opublikowano

jest kilka osób które używa tego piachu.

nie mieszaj z żadnym żwirem, sam wygląda bardzo fajnie.

Zwróć uwagę na jego zanieczyszczenie, więc warto go by było przesiać a potem wyparzyć tak dla spokojności.

Opublikowano

Zwróć uwagę na jego zanieczyszczenie, więc warto go by było przesiać a potem wyparzyć tak dla spokojności.

Dokładnie, najważniejsze jest jego dobre, dokładne wyczyszczenie. Ja swój piasek wyparzałem, a później jeszcze płukałem, a dokładnie, filtrowałem w akwa (nie tym docelowym)

Opublikowano

Było niedawno: :wink:

Dam granulację 1 mm . Oki dzięki ale mieszkam nad Wisłą , WAWA więc z Wisły piach odpada bo strasznie brudny...

mylisz sie i to strasznie :P

ja, starykot, jurgen, jas73 (bodajze) i wiele jeszcze innych osob posiada piach z Wisly i bardzo go ceni wlasnie za ciekawy kolor, dobra granulacje i cene :]

Opublikowano
jest kilka osób które używa tego piachu.

nie mieszaj z żadnym żwirem, sam wygląda bardzo fajnie.

hmm a moze podpowiesz mi jakie to osoby? bo szukam od razu koloru jakiego uzyje do tla i co za tym idzie kamieni ?? szukam i nie wiem nie moge zadnych fotek znalesc, dzieki za pomoc

Opublikowano
Było niedawno: :wink:

Dam granulację 1 mm . Oki dzięki ale mieszkam nad Wisłą , WAWA więc z Wisły piach odpada bo strasznie brudny...

mylisz sie i to strasznie :P

ja, starykot, jurgen, jas73 (bodajze) i wiele jeszcze innych osob posiada piach z Wisly i bardzo go ceni wlasnie za ciekawy kolor, dobra granulacje i cene :]

o widzisz dzieki za namiar zaraz oblookam :) pozdrawiam

ps. jak myslicie ile mam uzyc tego piachu w akwa 160l - 100x40x40

Opublikowano
tyle ile potrzeba... nabierz zapas i zobaczysz... ja do 240-tki wsypałem dobre 80kg, ale tego nie wiem bo mierzone na oko :P

makok mam pytanie do ciebie : czy te skaly w podpisie na foto to nie pochodza czasem z nad Wisly? bo mam cos podobnego tylko nie wiem czy to sie by nadawalo do malawi, duzo tego lezy na tamach wislanych , zrobie fotke zaraz i wstawie to moze ktos podpowie co to... czy moge tutaj?

<a  href=http://img172.imageshack.us/img172/8456/ssa42895np9.jpg' alt='ssa42895np9.jpg'>

Opublikowano

Jako że makoka wyjątkowo niema, to odpowiem za niego – jego kamienie są z falochronu w Świnoujściu (za co zresztą ścigają go już miejscowe władze) :D

A kamień jak kamień jak nie „błyszczy” to się nadaje