Skocz do zawartości

Cyrkulacja w Glossy 260.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Widzę prefiltr w prawym rogu i rozumiem, że to  jest biolog. Jeśli tak, to falownik można by zainstalować w lewym rogu i skierować go podobnie z wylotem kubełka mechanicznego. 

Zasada jest jedna- najsilniejsze źródło cyrkulacji nad zasysem. W twoim przypadku powinien być to zasys mechanika. 

Odnośnie dekoracji koledzy już napisali co trzeba i warto się do tych wypowiedzi przychylić. Teraz jest jeszcze łatwo. 

• Lubię to 2
Opublikowano (edytowane)
  W dniu 3.11.2019 o 08:46, przemo-h napisał(a):

Widzę prefiltr w prawym rogu i rozumiem, że to  jest biolog. Jeśli tak, to falownik można by zainstalować w lewym rogu i skierować go podobnie z wylotem kubełka mechanicznego. 

Zasada jest jedna- najsilniejsze źródło cyrkulacji nad zasysem. W twoim przypadku powinien być to zasys mechanika. 

Odnośnie dekoracji koledzy już napisali co trzeba i warto się do tych wypowiedzi przychylić. Teraz jest jeszcze łatwo. 

Rozwiń  

Czyli skoro zasys mechanika mam z lewej strony to falownik umieścić na lewej bocznej szybie akwarium i rozumiem że wtedy wylot skierować w kierunku środka przedniej szyby ku górze?

Co do kamieni to spróbuję coś pokombinować we wtorek.Przejadę się wtedy do najbliższej hurtowni kamienia i może coś dobiorę.Celowo napisałem "może" bo raczej nie pojadę tam gdzie kupiłem bo to trochę drogi a tam gdzie chcę się wybrać nie wiem czy takie kamienie są.

Edytowane przez GOLUMN
  • Lubię to 1
Opublikowano (edytowane)

Trochę kamieni dokupiłem i trochę poprzestawiałem.Teraz to wygląda tak:

20191105_125738.jpg

20191105_124443.jpg

20191105_124452.jpg

Edytowane przez GOLUMN
Opublikowano (edytowane)
  W dniu 5.11.2019 o 12:00, TOMEKSIEDLCE napisał(a):

Powiem ci kolego trochę za dużo masz piachu jak masz jeszcze okazję wyjmij go, i te kamienie tez poukładane są ze jak zaczną ryby kopać może polecieć coś.

Rozwiń  

Kamienie na spodzie jak i pierwszy układ był robiony na sucho bez piachu.Piasek doszedł dopiero po ułożeniu kamieni.Więc chyba powinno być dobrze.

Edytowane przez GOLUMN