Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kryjówki najlepiej robi się opierając kamienie o tylną szybę. Należy jednak pamiętać żeby na tej szybie znajdowało się tło strukturalne lub czarne spienione PCV od środka akwarium 

• Lubię to 1
Opublikowano
54 minuty temu, iquitos68 napisał:

Kryjówki najlepiej robi się opierając kamienie o tylną szybę. Należy jednak pamiętać żeby na tej szybie znajdowało się tło strukturalne lub czarne spienione PCV od środka akwarium 

Przyznam szczerze, że nie chciałem opierać kamieni o szybę, żeby mieć możliwość czyszczenia szyb z glonów. Glony na kamieniach wyglądają fajnie, ale na szybie jakoś mi się nie widzą :)

Opublikowano
2 godziny temu, darianus napisał:

Przyznam szczerze, że nie chciałem opierać kamieni o szybę, żeby mieć możliwość czyszczenia szyb z glonów. Glony na kamieniach wyglądają fajnie, ale na szybie jakoś mi się nie widzą :)

Dając jako tło na tylną szybę spienione PCV nie musisz się martwić z czyszczeniem szyb ;) :D  

Zarośnie glonem to będzie wyglądać naturalniej(foto mojego tła wewnątrz akwarium). 

42194395_321555945314841_5193324426820583424_n.thumb.jpg.364bbe94f20daa6d1b780407e447a4d5.jpg

3 godziny temu, darianus napisał:

Jestem na etapie zbierania otoczaków, gdzie prawdopodobnie będzie saulosi wielosamcowo. Próbując już układać jakieś gruzowisko, stwierdzam, że okrągłe otoczaki są do niczego:) Za dużo zajmują miejsca w stosunku do korzyści jakimi mają być kryjówki dla pyszczaków. Co o tym sądzicie?

No to wybierz inny kamień np. serpentynit lub piaskowiec.

Mam na myśli kamienie w kształcie brył.

Opublikowano

Egon44, u ciebie kamienie też nie dotykają szyb z tego co widzę. Wczoraj byłem na poszukiwaniach, brałem tylko otoczaki o nieregularnych kształtach, także myślę, że nie będzie potrzeby inwestowania w serpetynit czy piaskowiec

70523531_2575643825888983_5888028961677508608_n.jpg

• Lubię to 2
Opublikowano

Bardzo ładne kamienie wybrałeś. Z tym kolorem rzeczywiście jest na starcie trochę pstrokato, ale po 2-3 tygodniach wszystko zarośnie glonem.

Miłej zabawy przy układaniu życzę! 

• Lubię to 2