Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie !

Popełniłem (tak mi się wydaje) błąd jak małe dziecko. Zasypalemdo akwarium dwa rodzaje piachu. 1szy piach do piaskownic z Leroy Merlin a drugi z wyciągnięty z rzeczki. 

Obydwa plukalem aczkolwiek ten z rzeki dalej mąci wode i mam obawy czy ten problem ustanie po jakims czasie czy wyplukac go w akwarium. Akwarium jeszcze nie zalane. Wyciagac mi się go nadzwyczajnie nie chce 

20190910_190726.thumb.jpg.cff1c298ed03abfcc4645bc8fff2b451.jpg20190910_190717.thumb.jpg.c68bf875030a7f36903a6ae5adcffa4a.jpg

Opublikowano
7 minut temu, Pumba napisał:

Akwarium jeszcze nie zalane. Wyciagac mi się go nadzwyczajnie nie chce 

Póki masz na wierzchu to wyciągnij i płucz..potem będziesz siedział przed akwa i się denerwował , że miałeś okazję i nie wykorzystałeś albo wtedy będziesz kombinować. Odłóż to na jutro , kup małe piwo i zrób jutro na spokojnie:)

• Lubię to 2
  • Haha 1
Opublikowano

Chodzi o to, że jak zostawie piasek w akwarium i zaczne go płukać to węza mogę puścic do sedesu. Jak go wybiore będę musiał płukać w wiaderku pod prysznicem. Nie chciałbym czasem sobie zapchać odpływu

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Pumba napisał:

Nie chciałbym czasem sobie zapchać odpływu

Nie zapchasz...nie ma takiej możliwości...no chyba , że wsypiesz piach do  odpływu..ale  to mało prawdopodobne. Do akwa musiałaby  woda wpływać i na bieżąco   jednym wężem a drugim wypływać. Pamiętaj , że będziesz musiał ręką zamieszać piach a to stwarza zagrożenie  porysowania szkła. Tak na wszelki wypadek ..może nie dla Ciebie ale dla innych  filmik naszego forumowego kolegi:

Edytowane przez AndrzejGłuszyca
  • Lubię to 1