Skocz do zawartości

Karmienie i filtracja

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nic bardziej mylnego. Wyłączenie pompy to sygnał dla moich ryb, że będzie żarełko i od razu wszystkie zbierają się ochoczo w miejscu karmienia

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
7 minut temu, Waclaw napisał:

Ciekawe spostrzeżenie. To mi nie przyszło do głowy

Kwestia nawyku ryb. Moje jak rano włączę lampkę nocną to momentalnie w jednym miejscu przy szybie czekają na pokarm . Wieczorem jak się pojawię blisko szyby też reagują oczekując na pokarm. Weź zapukaj lekko palcami w koronę.....ja w ten sposób w roślinnym przywołuje ryby do karmienia. Albo spróbuj palcem wodzić wzdłuż szyby w akwa..zobaczysz jak pyszczaki za nim pędzą:)

• Lubię to 3
Opublikowano
3 minuty temu, AndrzejGłuszyca napisał:

Kwestia nawyku ryb. Moje jak rano włączę lampkę nocną to momentalnie w jednym miejscu przy szybie czekają na pokarm . Wieczorem jak się pojawię blisko szyby też reagują oczekując na pokarm.

U mnie dokładnie tak samo Andrzeju. I rano i wieczorem wiedzą że papu będzie jak tylko widzą ruch przy zbiorniku.

• Lubię to 3
Opublikowano
10 godzin temu, SlavekG napisał:

U mnie dokładnie tak samo Andrzeju. I rano i wieczorem wiedzą że papu będzie jak tylko widzą ruch przy zbiorniku.

Po przyjściu z pracy, pierwszy wita mnie kot. Łasi się między nogami i zalotnie przyzywa do miski
z jedzeniem. Potem wchodzę do pokoju z akwarium i ryby pływem defiladowym przed przednią szybą się przypominają. Po chwili dopiero reszta domowników się wita. Na głodne zwierzaki zawsze możesz liczyć, że Cię pierwsze zauważą. 😉

A żeby nie było że z tematu schodzimy. Karmię bez wyłączania filtracji

Pzdr. Rysiek

• Lubię to 2
Opublikowano
42 minuty temu, rysib napisał:

Po przyjściu z pracy, pierwszy wita mnie kot. Łasi się między nogami i zalotnie przyzywa do miski
z jedzeniem. Potem wchodzę do pokoju z akwarium i ryby pływem defiladowym przed przednią szybą się przypominają. Po chwili dopiero reszta domowników się wita. Na głodne zwierzaki zawsze możesz liczyć, że Cię pierwsze zauważą. 😉

A żeby nie było że z tematu schodzimy. Karmię bez wyłączania filtracji

Pzdr. Rysiek

Jak dzieciom nie dasz jeść przez jeden dzień, to też cię zaczną witać w progu i ciągnąć do kuchni ;)

PS. Ja wyłączam sumpa głównie dlatego, że by całe jedzenie spłyneło do komina.

Pompa ma opcję "feed" na 10 minut, potem sama się włącza.

• Lubię to 1
Opublikowano
1 minutę temu, rysib napisał:

To ojcowie zapewniają dziecią bogatsze doznania. Dzięki nam dowiadują się że istnieje uczucie głodu. To dzięki nam uczą się wychodzić z inicjatywą samodzielnego zaspokajania go (stąd prehistoryczne powiedzonko tatusiów: A Bozia rączki dała?). I tą ciężką naszą pracę rujnują matki. Ehhhhh.  😎

Pzdr. Rysiek.

Koledzy proszę trzymajmy się tematu wątku

• Lubię to 1