Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam pytanie odnośnie rodzaju tła jakie najlepiej będzie pasować do kamieni piaskowca takich jak na zdjęciu oraz oświetlenia który wyekspononuje piękno ryb ale nie będzie też za milion monet. 

3231_m.jpg

Opublikowano

Ja kupiłem w carrefour taką przyklejaną tablicę do pisania kredą w formie folii 2m x 50 cm :D zapłaciłem za to 10 zeta, przykleiłem to taśmą izolacyjną i jest tło za 10 zł

Opublikowano

Też właśnie myślę o zwykłym czarnym tle, a jakieś rady odnośnie oświetlenia? Jest cała masa lamp i żarówek i nie mam pojęcia na co patrzeć żeby było najlepiej. 

Opublikowano (edytowane)

Jest fajny temat z tanim oświetleniem do zrobienia samemu, sam dziś poskładałem moduły i założyłem, wejdź w dział oświetlenie i tam jest temat o modułach 9000k.

Edytowane przez Mbunabucket
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
W dniu 27.07.2019 o 19:58, rekawiczka napisał:

Wydaje mi się, że to zależy od Twoich preferencji. Ja np. mam naklejoną od zewnętrznej strony czarną matową folię - https://www.clarias.pl/czarne-tlo-samoprzylepne-50cm10cm-na-wymiar-p-6191.html i sobie chwalę.

Czy nie powoduje to efektu lustra?Mam pomalowaną tylną szybę na czarno i niestety jest efekt lustra co mi osobiście przeszkadza :(

Opublikowano

Proponuję włożyć do środka i przykleić punktowo silikonem akwarystycznym arkusz spienionego PCV w kolorze czarnym o grubości 3 mm. Efekt lustrzanego odbicia wówczas nie występuje.

Pozdrawiam.

Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, Moralesq napisał:

Proponuję włożyć do środka i przykleić punktowo silikonem akwarystycznym arkusz spienionego PCV w kolorze czarnym o grubości 3 mm.

Też polecam PVC ale przyklejane na Soudal Silirub Cleanroom

W odróżnieniu od silikonu nie odkleja się po czasie

Edytowane przez Bojar
Opublikowano
20 hours ago, Przem79 said:

Czy nie powoduje to efektu lustra?Mam pomalowaną tylną szybę na czarno i niestety jest efekt lustra co mi osobiście przeszkadza :(

Niestety występuje. Jest to pewna wada jak się chce fajne zdjęcia zrobić.