Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak na drugum zdjęciu. Wylot pompy za krótszą ścianką komina, a falownik przed grzebieniem, na bocznej ścianie akwarium, skierowany lekko na tył. 

• Lubię to 1
Opublikowano
Jak na drugum zdjęciu. Wylot pompy za krótszą ścianką komina, a falownik przed grzebieniem, na bocznej ścianie akwarium, skierowany lekko na tył. 
W takim ustawieniu drugi cyrkulator przy dnie jest niepotrzebny

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

• Lubię to 1
Opublikowano
5 minut temu, Bartek_De napisał:

W takim ustawieniu drugi cyrkulator przy dnie jest niepotrzebny

Dokładnie, wyjaśniłem tylko koledze jak to u mnie cyrkulowało.

• Lubię to 1
Opublikowano
40 minut temu, przemo-h napisał:

Ok A na jakiej wysokości ten cyrkulator ? Tak z 20cm poniżej grzebienia ?

Opublikowano
41 minut temu, Lukasz22 napisał:

Ok A na jakiej wysokości ten cyrkulator ? Tak z 20cm poniżej grzebienia ?

Nawet trochę wyżej. Na tyle, żeby falownik nie mielił powietrza. 

W moim zbiorniku 200x70x60 nic nie zalegało przy takim rozwiązaniu, a był dość dobrze zagruzowany. 

20180820200534_IMG_7552__01.jpg

• Lubię to 1
Opublikowano

Jak na razie to jeszcze nic się nie dzieje. Bakterie wlałeś, to wiemy z pierwszego postu, a dodałeś jakąś pożywkę dla bakterii? Napisz jakie bakterie wlałeś.

• Lubię to 1
Opublikowano

Nawet nie sprawdziłem ale dali mi 3 ampułki bakterii takie szklane z tego co czytałem to chyba te dobre :) 1 poszła w piątek tydzień temu , druga tydzień temu w niedzielę i 3 w piątek 2 dni temu . Jak widać no2 wzrosło

Opublikowano
Nawet nie sprawdziłem ale dali mi 3 ampułki bakterii takie szklane z tego co czytałem to chyba te dobre 1 poszła w piątek tydzień temu , druga tydzień temu w niedzielę i 3 w piątek 2 dni temu . Jak widać no2 wzrosło
Dodałeś same bakterie, a one same nic nie zdziałają, musisz dać im "jeść", czyli dostarczyć źródło amoniaku. Sypnij do baniaka trochę pokarmu, obojętnie jakiego. Może być nawet kawałek surowej ryby jak masz w domu. I trzeba cierpliwie czekać aż to się zacznie psuć wtedy bakterie wezmą się do roboty

• Lubię to 2
Opublikowano

To jutro je nakarmie:) A mam pytanie czy jak przeterminowane karmy częściowo zurzyte i zamknięte to mogę je podać czy one już do kosza ?:)