Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka  koledzy i koleżanki jak w temacie skonstruowałem takie o to coś wymiary zbiornika 150/50/50  filtracja to kubełek chińczyk hw biologia i atman mechanika + ew jak będzie potrzeba aquel cyrkulator,  za cyrkulacje będzie odpowiadał cyrkulator 2000L/H będzie dawał radę  mi się  wydaje. 

W samym zbiorniku przy tym ustawieniu myślę że jest ok 3 rewiry dla dominando nie ma dużo kryjówek. Myślę o obsadzie pare gatunków nie jakiś mega mix podoba mi się demansoni plus coś do tego lub ew jakieś większe gatunki.  Jakieś  propozycje? Nie jestem w temacie ostatnie lata przesiedziałem w roślinniaku ale powracam na prawidłowy tor :) Liczę na owocną rozmowę! Pozdrawiam w te upalne dni :)

image1.jpeg

image2.jpeg

image1 (1).jpeg

image2 (1).jpeg

image2 (2).jpeg

image2 (3).jpeg

image1 (3).jpeg

image1 (2).jpeg

• Lubię to 1
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam Serdecznie ponownie :) Wracam ponieważ chciałbym się pochwalić swoim szkiełkiem oraz pysiami od wczoraj żyjącymi w nim.

Coś o zbiorniku klasyk 150x50x50

Filtracja chińczyk hw-304b  biologia, matrix+ ceramika

oraz nie zawodny atman jako mechanik full gąbki i wata

w zanadrzu cyrkulator jvp jako falownik jeśli będzie taka konieczność oraz cyrkulator aqueala 2000 ale zobaczymy jak będą ryby się zachowywać i jak będzie syfek zbierany.

Oświetlenie to beleczka diy jakaś tam pozostałość po roślinniaku możliwe że do modernizacji w przyszłości zobaczymy jak ziele na kamieniach będzie rosło:)

Muszę pomyśleć o pokrywie lub szkle bo niestety w nocy jedna z młodych wyskoczyła i nie przeżyła :( 

Chwilowo zmontowałem siatkę na podeście drewnianym do jutra.

Życie to ryby od Sebastiana z Konina Pozdrawiam Serdecznie i polecam gościa wybór ogromny jedzie się z pewnym celem ale po zobaczeniu oferty oko bieleje 😜 Dodatkowo zawsze doradzi =wiedza potężna 😜 

Skład sielanki to młodzieź  coś po 7x każdego

Otopharynx Lithobates Black Orange 

Sciaenochromis Fryei Iceberg

Copadichromis Virginalis Fire Crest

Lethrinops sp Red Cap

image1 (1).jpeg

image1 (2).jpeg

image1 (3).jpeg

image1.jpeg

• Lubię to 2
  • 3 tygodnie później...