Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Bosko.. mega Ci to wyszło 😋 jedyna uwaga, o której już Ci wspominałem, to gdyby udało się dokupić jeszcze trochę tych kamieni i pójść nieco wyżej. Wtedy byłoby jeszcze fajniej :) Ale i tak jest bardzo klimatycznie i zdecydowanie w moim guście. Nie mogę się już doczekać, kiedy zasiądziemy przed nim z wypełnionymi oczywistą cieczą szklaneczkami w rękach ;)

P.S. nie byłbym sobą, gdybym się do czegoś nie przyczepił .. :D maingano to już od dość dawna pseudotropheus, nie melanochromis :P

• Lubię to 1
Opublikowano

Dla mnie - mega. 

Ja z kolei nie zgodzę się z Marcinem, gdy coraz więcej oglądam filmów z jeziora, tym mniej ochoty mam na wysokie gruzowiska. Na żadnym z nich nie widziałem drobnych wysoko ustawionych kamieni, są wysokie, wielkie głazy, które oczywiście nie znajdą miejsca w akwariach ale konstrukcje kamienne czym dalej od skarpy brzegu, tym nie wyglądają na wieżowce z kamieni. 

Mi Twój wystrój się bardzo podoba, zobaczymy czy wystarczy rybom. 

• Lubię to 2
Opublikowano

Dzięki za miłe słowa :)

Marcin73m - co do kamlotów, planowałem trochę  wyżej, ale nie udało mi się ułożyć z tego co miałem wyższej konstrukcji, która nie wyglądałaby zbyt sztucznie. Co do nazewnictwa masz rację, w nowej książeczce od Ciebie to ta ryba nawet nie ma w nazwie "maingano", a ja ją pod taką nawą kojarzę, więc użyłem starej nazwy, powiedzmy, handlowej :).

yaro - moje ryby mają zupełnie inną wizję tego zbiornika, szczególnie maingano, które codziennie tworzą kopce piachu w miejscach, gdzie wybitnie mi to nie pasuje 😈

• Lubię to 1
Opublikowano
3 godziny temu, Jacek M. napisał:

yaro - moje ryby mają zupełnie inną wizję tego zbiornika, szczególnie maingano, które codziennie tworzą kopce piachu w miejscach, gdzie wybitnie mi to nie pasuje 😈

i mają rację :D

bo jak Ty byś zamieszkał w akwarium, to byś układał po swojemu - a tak to ich miejscówka ;)

• Lubię to 1
Opublikowano
1 godzinę temu, bakus_44 napisał:

Super, takie wystroje lubię. Osobiście zagruzowałbym jeszcze bardziej dorzucając jakieś większe głazy, ale już wygląda nieźle. Powodzenia

Godzinę temu, SlavekG napisał:

Super się prezentuje, lubię takie mroczne klimaty, osobiście dałbym kamieni w górę ale tak też jest super 👌👌👌

Jak  przyjedzie do mnie Marcin73m ochrzcić baniak to coś może jeszcze pokombinujemy z tym dokładaniem kamieni .  Jest trochę problem ze stabilnością przy dokładaniu czegokolwiek, a demolki aż do dna przynajmniej na razie chciałbym uniknąć.

W sumie może tego nie widać, ale kamlotów jest tam całkiem sporo, jakieś 170 kg. Może dlatego że są rozłożone na dużej płaszczyźnie i częściowo przysypane piaskiem.

Rozważam jeszcze dołożenie jednego gatunku, może coś z non-mbuna do wypełnienia górnej partii zbiornika, gdzie teraz przebywają głównie samce acei.

1 godzinę temu, yaro napisał:

i mają rację :D

bo jak Ty byś zamieszkał w akwarium, to byś układał po swojemu - a tak to ich miejscówka ;)

Dokładnie :). Ale i tak przy sprzątaniu im te kopce popsuję :twisted:.

• Lubię to 1
  • 1 rok później...