Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@oscarrzdaję sobie sprawę, że masz już dość tych kombinacji, ale rzeczywiście można by to ciut podnieść. Gdybyś zdecydował się dołożyć 1-2 większe kamienie, to kolorem kamienia się nie przejmuj. I tak zarośnie to glonem i po paru miesiącach wszystko będzie wyglądać tak samo. 

• Lubię to 1
Opublikowano (edytowane)

Nie mam już nic ciekawego kamienia a wszystkie sklady w okolicy już zwiedzilem i nic ciekawego nie znalazłem

Edytowane przez oscarr
Opublikowano

Ostatnia wersja mi się nawet bardzo podoba.

A pokrywa fajna - wygląda jak od producenta mojej. Te same profile i wstawki po bokach. Ja wziąłem tą z drewnem, to bardo dobrze powstawiane były płyty, tak że nie nasiąkną niczym. Naprawdę dobre wykonanie. Cena też podobna.

• Dziękuję 1
Opublikowano
23 minuty temu, Falcowski napisał:

Ostatnia wersja mi się nawet bardzo podoba.

A pokrywa fajna - wygląda jak od producenta mojej. Te same profile i wstawki po bokach. Ja wziąłem tą z drewnem, to bardo dobrze powstawiane były płyty, tak że nie nasiąkną niczym. Naprawdę dobre wykonanie. Cena też podobna.

zobaczymy jak się bedzie sprawowac troche się wkurzylem bo male otwory sa z tylu i wszystko jest ciasno

Opublikowano

Zakupiłes pokrywę Aquastel, mam taką samą tylko zamawiałem ze strony producenta. Otwory z tyłu pokrywy są rzeczywiście małe, ja wyrwalem z jednej strony plastik maskujący, jest ciut więcej miejsca na rury. Fajna pokrywa ale nie bez wad, za tą kase powinna być wklejona uszczelka ale producent tego nie dodał, ja zakupiłem i przykleilem do rantu akwarium. Wyeliminowalem tym samym spływanie kropli po szybach, po tygodniu zbiera się masa wody wokół pokrywy i na jej deklach. Druga poprawka to zasilikonowalem od wewnątrz wszystkie 4 rogi (łączenia) aluminium, tam w te malutkie szczelinki też wynikała woda i skapywala w rogu pokrywy. Po tych poprawkach jestem zadowolony, ale to powinno być w standardzie. Aranżacja fajna, tylko czekać aż dojrzeje i wpuszaj pyski

Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka

• Lubię to 1
Opublikowano (edytowane)
56 minut temu, Awek napisał:

Zakupiłes pokrywę Aquastel, mam taką samą tylko zamawiałem ze strony producenta. Otwory z tyłu pokrywy są rzeczywiście małe, ja wyrwalem z jednej strony plastik maskujący, jest ciut więcej miejsca na rury. Fajna pokrywa ale nie bez wad, za tą kase powinna być wklejona uszczelka ale producent tego nie dodał, ja zakupiłem i przykleilem do rantu akwarium. Wyeliminowalem tym samym spływanie kropli po szybach, po tygodniu zbiera się masa wody wokół pokrywy i na jej deklach. Druga poprawka to zasilikonowalem od wewnątrz wszystkie 4 rogi (łączenia) aluminium, tam w te malutkie szczelinki też wynikała woda i skapywala w rogu pokrywy. Po tych poprawkach jestem zadowolony, ale to powinno być w standardzie. Aranżacja fajna, tylko czekać aż dojrzeje i wpuszaj pyskiemoji2.png

Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka

No własnie mnie też już się zbiera calkiem duzo wody skroplonej. 

Z pyskami to będzie problem zostały mi 3 yellowki 1 samiec i 2 samice + 3 małe + jeden gatunek już wybrałem na 100% i 3 nie wiem jaki ale narazie sobie tym nie zaprzątam głowy 😂

Edytowane przez oscarr
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

@oscarr jest super!

Jedynie dodałbym dwa wysokie kamienie w tych miejscach,które zaznaczyłem na zdjęciu.W ten sposób podniesiesz aranżację w górę,oraz przy okazji kamieniem z prawej zasłonisz widoczny sprzęt.

Ogólnie zmiana na wielki + :) 

IMG_20190508_155445.jpg.d59da8e69749219960e55992e62398cf.thumb.jpg.57e6f239b875a127feb1be54274d815e.jpg

Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, egon44 napisał:

@oscarr jest super!

Jedynie dodałbym dwa wysokie kamienie w tych miejscach,które zaznaczyłem na zdjęciu.W ten sposób podniesiesz aranżację w górę,oraz przy okazji kamieniem z prawej zasłonisz widoczny sprzęt.

Ogólnie zmiana na wielki + :) 

IMG_20190508_155445.jpg.d59da8e69749219960e55992e62398cf.thumb.jpg.57e6f239b875a127feb1be54274d815e.jpg

Ciężko będzie już coś zmienić musiałbym trafić fajny kamień lewa strona mi się podoba bardzo.Tez nie chce stresować już ryb wkładając ręce bo robiłem tak dużo w poprzednim akwarium i ryby były strasznie płochliwe, pewnie było więcej czynników ale ten też. Yellowki do tej pory boja się swojego cienia jedynie te małe które mi się urodziły są odważne. Po tej lewej gdzie zaznaczyłeś po tej przerwie ten zielony kamień jest tak ułożony żeby była dłuższa grota musiałbym go tej wymienić a nie mam na jaki chociaż parę dużych mam. Prawa stronę myślałem żeby wsadzić jakiś duży pomiędzy. Ale też nic ciekawego a trochę za tymi kamieniami się najezdzilem uwierz mi xd Trochę inaczej teraz to wygląda zdjęcia są w życie w moim akwarium 😊

Edytowane przez oscarr
  • Lubię to 1