Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam posiadam młodą obsadę 10x red red 10x saulosi i 10x mphanga. Zaobserwowałem że mphanga wydala długie cienkie jasne odchody jako że mam je krótko postanowiłem to obserwować może dieta nie taka albo to przez stres podczas podróży ( bo ryby z inportu). Dostają głównie spirulina glopex, tropical soft line africa, i coś z tropicala na kolor ale to rzadko. Głównie raz 2 razy dziennie płatki i raz pelet raz na jakiś czas dostaną ogórka lub sałate. do rzeczy stawiam na pasożyty bo te odchody plus ocieranie się o piasek lub skały niby rzadkie ale jest. Kupiłem capisol no i planuje go jakoś wlać no i teraz co z podmiankami jakąś większą zrobić  po zastosowaniu środka? jeśli tak to ile odczekać ( chciałem się tym zająć w niedziele bo mam więcej czasu a w niedziele robie podmianki nie wiem czy zalać przed czy po lub może przeciągnąć podmiankę i zrobić na tygodniu?) czytałem gdzieś że po zastosowaniu środka podmianka 60% ale teraz nie mogę tego znaleźć.... może ktoś  coś podpowie jak to rozegrać 

Akwarium 315l filtracja aqua nova ncf 800, ikola 250 oba kubły z ceramiką i gąbkami na górze na wlot założony prefiltr + falownik 5000l/h

temp wody 28/17 stopni 

akwarium stoi 5 tygodni 

Edytowane przez Albin12312
Opublikowano
27 minut temu, AndrzejGłuszyca napisał:

Zastosuj się do zasad działu na tyle ile możesz  a będzie nam łatwiej pomóc:

w sumie masz racje ale chodzi mi bardziej oo zasady stosowania capisolu jak identyfikacje choroby. ale uzupełnie co mogę :)