Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Co ja mogę powiedzieć. Słabo znam się na temacie wiec słucham opinii mądrzejszych. Posłucham jeszcze opinii zobaczymy, może da się odratować!  
Nawet jak odratujesz to i tak poczekasz miesiąc albo nawet dłużej. Spuść tą wodę, jakieś tam kolonie bakterii pewnie już masz w filtrze, piasku i na kamieniach, może przyśpieszą start. Nikt nie każe Ci wywalać wszystkiego z akwarium, to tylko woda. Zrób jak Ci radzimy i uzbrój się w cierpliwość. Będzie dobrze

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano (edytowane)

No więc co mi pozostało... mam je w całkowicie osuszyć? czy wylać 85% i dolać? 

Edytowane przez Siero
Opublikowano

Spuść ile dasz radę. Nie musisz osuszać. Masz Microbe Lift specjal blend? Nigdy tego nie stosowałem więc na ten temat się nie wypowiem. Najlepiej jakbyś się zaopatrzył w kilka ampułek Prodibio BioDigest, no chyba że te bakterie Microbe Lift są spoko, może ktoś się wypowie na ten temat. Wyjmij z filtra zeolit, bo może zaburzać start.

Opublikowano
Godzinę temu, Siero napisał:

wodę, która dojrzewa już miesiące 

Godzinę temu, Siero napisał:

Średnio mam ochotę wylać cała wodę, która dojrzewa już miesiące 

...miesiące ??? ...

wpuszczałem ryby po 3 dniach i dobrze było :) 

Opublikowano
Teraz, Tomasz78 napisał:

wpuszczałem ryby po 3 dniach i dobrze było

Tomku....prośba. Piszesz bardzo skrótowo myślowo a to może wprowadzić innych w błąd poprzez niezrozumienie. Jak już tak piszesz to rozwijaj swoją myśl bo znajdziesz naśladowców co dziś zaleją akwa a jutro będą  ryby wpuszczać.

• Lubię to 1
Opublikowano
17 minut temu, Bartek_De napisał:

Spuść ile dasz radę. Nie musisz osuszać. Masz Microbe Lift specjal blend? Nigdy tego nie stosowałem więc na ten temat się nie wypowiem. Najlepiej jakbyś się zaopatrzył w kilka ampułek Prodibio BioDigest, no chyba że te bakterie Microbe Lift są spoko, może ktoś się wypowie na ten temat. Wyjmij z filtra zeolit, bo może zaburzać start.

Ok, woda właśnie się spuszcza. Nawet nie wiecie ile kur.. dzisiaj użyłem :) co do bakteri wrzucę ampułkę. Warto skorzystać z okazji i wymienić jeden zeolit na matrix? 

• Lubię to 1
Opublikowano
Ok, woda właśnie się spuszcza. Nawet nie wiecie ile kur.. dzisiaj użyłem  co do bakteri wrzucę ampułkę. Warto skorzystać z okazji i wymienić jeden zeolit na matrix? 
Możesz, na pewno nie zaszkodzi

Opublikowano
8 minut temu, Bartek_De napisał:

Możesz, na pewno nie zaszkodziemoji3.png

8 minut temu, AndrzejGłuszyca napisał:

Warto...nawet wskazane .

Cały? Czy może warto zostawić jeden wkład z zeolitem?