Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

U mnie szafka będzie 80 a wysokość akwarium 60 plus pokrywa razem będzie 150 cm chyba ok będzie jeśli się mylę to niech ktoś zwróci mi uwagę... 

Opublikowano
U mnie szafka będzie 80 a wysokość akwarium 60 plus pokrywa razem będzie 150 cm chyba ok będzie jeśli się mylę to niech ktoś zwróci mi uwagę... 
A szafkę kupujesz gotową czy zamawiasz? Bo jeśli zamawiasz i na tym etapie możesz jeszcze coś zmienić, to może zrób niższą. Wszystko zależy od tego ile masz wzrostu. Moim zdaniem krawędź korony/pokrywy nie powinna sięgać wyżej niż do piersi, tak żebyś mógł swobodnie, bez wchodzenia na stołek czy drabinkę, włożyć rękę do akwarium i sięgnąć dna.

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

• Lubię to 1
Opublikowano
3 godziny temu, Bartek_De napisał:

A szafkę kupujesz gotową czy zamawiasz? Bo jeśli zamawiasz i na tym etapie możesz jeszcze coś zmienić, to może zrób niższą. Wszystko zależy od tego ile masz wzrostu. Moim zdaniem krawędź korony/pokrywy nie powinna sięgać wyżej niż do piersi, tak żebyś mógł swobodnie, bez wchodzenia na stołek czy drabinkę, włożyć rękę do akwarium i sięgnąć dna.

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu T

Szafkę zamawiam ale nie wiem czy można teraz jeszcze coś zrobic:/mam 178 cm

Mierze tak na oko koło ściany i moze przy dobrych wiatrach jak stanę na palcach to końcem palcy dostanę do dna(może) przy ułożeniu kamieni sobie poradzę a później rąk tak wykładał nie bede bo po co:) Wiem że jak miałem szafkę 87 i zbiornik 50 wiec razem 137 insiadalem na fotelu to głowę musiałem mieć lekko uniesione do góry i trochę mi to przeskadzalo:) teraz będzie 80+60i wydaje mi się że będzie wygodniej obserwować :)