Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie, to wprawdzie pierwszy mój post, lecz muszę od razu spytać, gdyż męczę się od jakiegoś czasu z pewną sprawą i mnie to mocno mierzi.

Mam akwarium wodne "gołe" z dużym żółwiem, i nie mogę mieć w nim nic, gdyż żółw wszystko rozwala.
Z racji tego, że ów żółw jest duży i bardzo mocno "brudzi" , mój dotychczasowy prefiltr (hw-603b zmodyfikowany tak, aby miał większą powierzchnię filtrowania) po tygodniu działania się zapycha, a jego czyszczenie co tydzień doprowadza mnie do szewskiej pasji, szukam większego prefiltra, który by wystarczał na więcej.

Założenia są takie, aby był zewnętrzny, na wąż, przepływowy, o jak największej powierzchni filtrowania. Bez żadnych żwirków, kamyszków itp pierdół.

Nawet mogę sobie sam wszystko zrobić, ale jednego nie mogę znaleźć - tuby, która byłaby szczelnie zamykana o średnicy ok 25cm i wysokości 50cm ... może ktoś mógłby podpowiedzieć jakieś rozwiązanie, bo szukałem po allegro jakichś zbiorników w postaci walca, które byłyby szczelne, już nawet myślałem o zrobieniu takiego prefiltra z rury pcv fi160 z zaślepkami, ale wymiana wkładu w takiej rurze to byłby koszmar...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.