Falcowski Opublikowano 13 Marca 2019 #51 Opublikowano 13 Marca 2019 Jeśli chodzi o grubość szkła, to są tabele do tego zależne od długości i wysokości. Ja mam wprawdzie z zapasem, ale na 150x60 wziąłem ze szkła 12 mm. W akwarystykach te badziewia widziałem w tym litrażu z 8 mm i w życiu bym tego do domu nie wziął, chyba że do trzymania chomika. Twoje rybki, twoje akwarium. Jak sobie weźmiesz, tak będziesz spał.
Andrzej Głuszyca Opublikowano 13 Marca 2019 #52 Opublikowano 13 Marca 2019 Panowie... bardzo proszę o merytoryczną rozmowę a nie o osobiste wycieczki. Kolegę , który dostał ostrzeżenie proszę o przemyślane wypowiedzi, a nie sugerujące , że ktoś kogoś tutaj namawia na wydatki. Tutaj służymy radą , pomocą a nie komercyjnymi działaniami . A takie wypowiedzi nam uwłaczają. 4
Falcowski Opublikowano 13 Marca 2019 #53 Opublikowano 13 Marca 2019 budowa_akwariow.pdf Prosta i uniwersalna tabelka doboru grubości. Proszę nie traktować jako reklama tego kleju - tabela obowiązuje dla silikonów akwarystycznych ogólnie.
Sławol Opublikowano 13 Marca 2019 #54 Opublikowano 13 Marca 2019 Temat na 6 stron, o tym czy warto oszczędzić na grubości szkła w takim dużym akwarium. Nie warto. Na hamulcach w aucie też oszczędzasz 1
Andrzej Głuszyca Opublikowano 13 Marca 2019 #55 Opublikowano 13 Marca 2019 Kolega otrzymał wystarczającą ilość informacji. Wybór należy do niego . W związku z tym temat zamykam. 1
benjam Opublikowano 19 Marca 2019 Autor #56 Opublikowano 19 Marca 2019 200x60x60h czy 200x60x50h? Różnica w cenie 500 zł warto dopłacić za 10 cm wysokości 500 zł? Jak uważacie?
Andrzej Głuszyca Opublikowano 19 Marca 2019 #57 Opublikowano 19 Marca 2019 @benjam Połączyłem Twoje tematy. Po co tworzysz tyle czasami zbędnych tematów? Zajrzyj najpierw w swoje wątki , zobacz czy już coś masz w danym temacie i dopiero pisz. Pisz konkretnie i oczekuj konkretnych odpowiedzi. Czasami odnoszę wrażenie ,że spamujesz. Dlatego prośba..przeanalizuje swoje wpisy i stosuj się do netykiety obowiązującej na forum.
Post_Mortem Opublikowano 19 Marca 2019 #58 Opublikowano 19 Marca 2019 To zależy jakie gatunki ryb planujesz w tym akwarium, ale jeśli czynnik ekonomiczny ma drugorzędne znaczenie to wiadomo - im wyższe tym lepsze bo przy takiej długości zbiornika będziesz miał całkiem spore możliwości jeśli chodzi o wybór gatunków, a niektóre gatunki ryb potrzebują akwarium o wysokości min. 60 cm. Na Twoim miejscu brałbym wyższe.
benjam Opublikowano 19 Marca 2019 Autor #59 Opublikowano 19 Marca 2019 18 minut temu, AndrzejGłuszyca napisał: @benjam Połączyłem Twoje tematy. Po co tworzysz tyle czasami zbędnych tematów? Zajrzyj najpierw w swoje wątki , zobacz czy już coś masz w danym temacie i dopiero pisz. Pisz konkretnie i oczekuj konkretnych odpowiedzi. Czasami odnoszę wrażenie ,że spamujesz. Dlatego prośba..przeanalizuje swoje wpisy i stosuj się do netykiety obowiązującej na forum. Myślałem że tamten temat zamknięty przepraszam. 15 minut temu, Post_Mortem napisał: To zależy jakie gatunki ryb planujesz w tym akwarium, ale jeśli czynnik ekonomiczny ma drugorzędne znaczenie to wiadomo - im wyższe tym lepsze bo przy takiej długości zbiornika będziesz miał całkiem spore możliwości jeśli chodzi o wybór gatunków, a niektóre gatunki ryb potrzebują akwarium o wysokości min. 60 cm. Na Twoim miejscu brałbym wyższe. Które gatunki potrzebują 60h?
Andrzej Głuszyca Opublikowano 19 Marca 2019 #60 Opublikowano 19 Marca 2019 7 minut temu, benjam napisał: Myślałem że tamten temat zamknięty przepraszam. Nie przepraszaj ale stosuj się do tego co napisałem a będzie OK. Gdy temat jest zamknięty to jest info na czerwono pod ostatnim postem i nad pierwszym widocznym. Ale to na marginesie.
Rekomendowane odpowiedzi