Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kończąc uszczypliwości, trafiłeś na forum miłośników pielęgnic, więc osoby tutaj w znacznej większości wymieniają się doświadczeniem lub zadają pytania by uzyskać informację by jak najlepiej przysłużyć się swoim rybom, nie szukamy sposobów w jak najtańszy sposób utrzymać ryby, albo w konsekwencji je wyeliminować, ale szukamy sposobów na zapewnienie im jak najlepszych warunków życia w akwarium. 

Najtańsze produkty, przeterminowane jedzenie to nie nasza droga. 

Autor tematu miał pewnie na myśli to by zapewnić swoim rybom jak najlepsze pokarmy w dostępnej dla niego cenie, a nie dowiedzieć się, że karmiąc byle jak również zapewni im się egzystencję. 

Dlatego dbając o kondycję, zdrowie i wygląd naszych ryb polecamy pokarmy premium które wymieniali już wcześniej koledzy. 

• Lubię to 7
Opublikowano
Godzinę temu, yaro napisał:

Kończąc uszczypliwości, trafiłeś na forum miłośników pielęgnic, więc osoby tutaj w znacznej większości wymieniają się doświadczeniem lub zadają pytania by uzyskać informację by jak najlepiej przysłużyć się swoim rybom, nie szukamy sposobów w jak najtańszy sposób utrzymać ryby, albo w konsekwencji je wyeliminować, ale szukamy sposobów na zapewnienie im jak najlepszych warunków życia w akwarium. 

Najtańsze produkty, przeterminowane jedzenie to nie nasza droga. 

Autor tematu miał pewnie na myśli to by zapewnić swoim rybom jak najlepsze pokarmy w dostępnej dla niego cenie, a nie dowiedzieć się, że karmiąc byle jak również zapewni im się egzystencję. 

Dlatego dbając o kondycję, zdrowie i wygląd naszych ryb polecamy pokarmy premium które wymieniali już wcześniej koledzy. 

Nic dodać nic ująć😁

• Lubię to 2
Opublikowano
4 godziny temu, egon44 napisał:

Witaj Adamie!

Z mojej strony mogę zaproponować -

Formula Northfin Veggie 1mm

Formuła Northfin Cichlid 1mm 

Naturefood Premium Cichlid Plant M - https://www.clarias.pl/naturefood-premium-cichlid-plant-m-85g-dla-roslinozernych-pielegnic-p-7222.html

Tropical Soft Line Africa Herbivore S (granulat) - https://www.clarias.pl/tropical-soft-line-africa-herbivore-s-100ml60g-miekki-granulat-dla-ryb-afrykanskich-p-31151.html

TROPICAL PRO DEFENCE SIZE S - https://allegro.pl/oferta/tropical-pro-defence-size-s-100ml-probiotyk-7490770996

Ogólnie zakupiłbym dwa pokarmy mięsne,oraz kilka pokarmów roślinnych,aby bardziej urozmaicić dietę ryb.

Witaj Andrzeju

Formula Northfin Veggie 1mm mam jeszcze spory zapas.Tropical Soft Line Africa Herbivore i Carnivore już miałem dobry pokarm-podczas podawania w baniaku aż wrzało ☺.Z twoich propozycji na pewno dokupie Northfin Cichlid bo to naprawde dobry pokarm oraz Naturefood Premium Cichlid Plant M.Zastanawiam się również nad https://www.akwarystyczny24.pl/naturefood-premium-cichlid-m-95g-specjalny-pokarm-dla-afrykanskich-ryb-miesozernych-p-952.html .Może jakiś roślinny jeszcze?

• Lubię to 1
Opublikowano
12 minut temu, adamuskus82 napisał:

Jeśli chcesz możesz go zakupić i karmić nim ryby na przemian z Northfin Cichlid.

Możesz też zakupić zamiast tego mięsnego Nature Food polecany przeze mnie TROPICAL PRO DEFENCE SIZE S lub  

NorthFin Bug Pro(ten pokarm jest tylko w gradacji 2mm(czipsy),z którym moje saulosi radzą sobie doskonale.

16 minut temu, adamuskus82 napisał:

Może jakiś roślinny jeszcze?

Nie widzę przeciwwskazań ;) 

Ja osobiście jestem zwolennikiem karmienia ryb pokarmami różnych firm,z tego względu że każda firma ma swój własny przepis na karmę,a co wiąże się z tym ma w pokarmach inne proporcje składników w mniejszej/większej ilości,które zaspokajają potrzeby żywieniowe ryb.

Ja z roślinnych pokarmów posiadam takie(wszystkie granulat) ,więc możesz Sobie coś wybrać :) 

Twój wybór -

Northfin Veggie

OSI/HS Aqua spirulina S

Tropical Soft Line Africa Herbivore S

Naturefood Premium Cichlid Plant M

Northfin Formuła Kelp waffers (jeśli karmisz czasami ryby z ręki,to też mogę polecić).Są to krążki wielkości 14mm.Szkoda że nie można ich przyklejać do szyby.

• Lubię to 1