Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.  Nazywam się Emil jestem z okolic Lublina postanowiłem założyć swoje pierwsze akwarium i padło na malawi. Zbiornik 200l (100x35x50) filtry zewnętrzny kubełkowy 1000l/h wewnętrzny 200l/h , grzałka 200 W, oświetlenie- listwa led 2x90cm 16 kolorów podłoże piasek dolomitowy grubość około 1.2 mm 30kg, łupek drzewiasty 30kg zbiornik zalany wczoraj filtruje się obsady jeszcze nie ma bo jest za wcześnie . Co do obsady to chciałbym żeby było więcej mniejszych ryb niż kilka sztuk większych i w związku z tym prosiłbym o wszelkie sugestie.

Na razie wygląda to tak

IMG_20190310_172446.thumb.jpg.c479c78c30f1b441044c82e45f104857.jpg                                                                 

Opublikowano

Proponuję usunąć większość piachu, zmienić ustawienie kamieni oraz zasłonić grzałkę i zasys filtra biol. Dołożyć tło niebieskie lub juwel poster 1 [nie polecam tła czarnego bo będzie strasznie mrocznie a już dość tego u większości tu...], wymienić filtr wewnętrzny ponieważ 200h/l jest za słaby i dołożyć kamieni w mojej opini. Pozdrawiam 

• Haha 1