Falcowski Opublikowano 3 Marca 2019 #1 Opublikowano 3 Marca 2019 (edytowane) Hej. Tydzień temu do mojego zestawu 5-6 cm wpuściłem 12 centymetrową samicę Yellow (wcześniej mieszkała 3 miesiące zupełnie sama). Dziś zaczęła kopać gniazdo za środkowym kamieniem i strasznie gania młodziaki. Sęk w tym, że ona nie ma równego sobie partnera, jedynie samce 5 centymetrowe. Czy będzie składała ikrę i czy coś z tego będzie? Czy maluchy są zagrożone i może je wybić? Czy powinienem ją odizolować? Edytowane 3 Marca 2019 przez Falcowski
Andrzej Głuszyca Opublikowano 3 Marca 2019 #2 Opublikowano 3 Marca 2019 18 minut temu, Falcowski napisał: Czy będzie składała ikrę i czy coś z tego będzie? Szykuje się do tarła. 18 minut temu, Falcowski napisał: Czy maluchy są zagrożone i może je wybić? Będzie je ganiać a nawet inne gatunki jak masz. 19 minut temu, Falcowski napisał: Czy powinienem ją odizolować? Nie ma sensu. Jak mają kryjówki to sobie poradzą.
Falcowski Opublikowano 3 Marca 2019 Autor #3 Opublikowano 3 Marca 2019 (edytowane) Maluchy, to cała moja obsada, ta co w stopce. Kryjówek za bardzo nie mam. Ale wytrze się z którymś z tych 5 centymetrowych? Edytowane 3 Marca 2019 przez Falcowski
Robson79 Opublikowano 3 Marca 2019 #4 Opublikowano 3 Marca 2019 Mało prawdopodobne aby wytarła się z takim maluchem... Najpewniej sama wydali ikrę...
Rekomendowane odpowiedzi