AbhorPL Opublikowano 2 Marca 2019 #1 Opublikowano 2 Marca 2019 Witajcie. Mam taki mały baniak do zarybienia 300x70xh60. Ryby z rodziny Mbuna tylko i wyłącznie. Pozdrawiam
Robson79 Opublikowano 2 Marca 2019 #2 Opublikowano 2 Marca 2019 Przy takim baniaku to już można poszaleć z obsadą... Najlepiej wypisz gatunki, które najbardziej Ci się podobają a wtedy pomożemy dobrać ryby aby pasowały do siebie żywieniowo...
AbhorPL Opublikowano 2 Marca 2019 Autor #3 Opublikowano 2 Marca 2019 raczej wszysto zerne i roslinozerne
AbhorPL Opublikowano 2 Marca 2019 Autor #4 Opublikowano 2 Marca 2019 Lodotropheus sprengerae, Labidochromis caeruleus yellow, Labidochromis Hongi, Labidochromis Mbamba Bay, Melanchromis maingano, Pseudotropheus Demasoni, P.socolofi, M.auratus, P.acei itungi tak wiec standard ewentualnie jakies propozycje? Bo zawieszam zbiornik na czas remontu pokoju ale jest w garażu i czeka na nową obsadę.
Andrzej Głuszyca Opublikowano 2 Marca 2019 #5 Opublikowano 2 Marca 2019 2 minuty temu, AbhorPL napisał: Lodotropheus sprengerae, Powinno być Iodotropheus sprengerae. "I" jak Irena .
Robson79 Opublikowano 2 Marca 2019 #7 Opublikowano 2 Marca 2019 Z tego co wymieniłeś to na pewno odpada Chindongo Demasoni gdyż jest to ryba typowo roslinożerna...
AbhorPL Opublikowano 2 Marca 2019 Autor #8 Opublikowano 2 Marca 2019 prosiłem o pomoc w obsadzie oraz ilości ryb a nie korektę błędów :-)) Robson79 Demasoni odpada ok co dalej? Dobra to inaczej ile ryb do tego baniaka, dopasuje sam ryby pod względem żywienia
Andrzej Głuszyca Opublikowano 2 Marca 2019 #9 Opublikowano 2 Marca 2019 8 minut temu, AbhorPL napisał: prosiłem o pomoc w obsadzie oraz ilości ryb a nie korektę błędów :-)) Co nie oznacza , że temat nie jest czytany przez innych i nie powielają błędów potem. Co niczemu nie przeszkadza w tym abyś uzyskał odpowiedź na zadane pytanie odnośnie obsady. 2
halabala Opublikowano 2 Marca 2019 #10 Opublikowano 2 Marca 2019 1 godzinę temu, AbhorPL napisał: prosiłem o pomoc w obsadzie oraz ilości ryb a nie korektę błędów :-)) Robson79 Demasoni odpada ok co dalej? Dobra to inaczej ile ryb do tego baniaka, dopasuje sam ryby pod względem żywienia Wydaje mi się że jak nie zmienisz podejścia to nie uzyskasz więcej oczekiwanej pomocy 3
Rekomendowane odpowiedzi