Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jako że oświetlenie na modułach LED 10000K plus RGB na sterowniku Romka spisuje się bardzo dobrze ale wiadomo  apetyt rośnie i mam pytanie...

Czy można połączyć do modułów Samsung 10000K inne moduły o innej barwie np.6500K lub podobne.

Chciałbym też dodać czerwone moduły zamiast RGB specjalnie dla roślin i gdzie by można je podpiąć?

Czy da się to ogarnąć na jednym sterowniku?

Opublikowano
9 minut temu, benjam napisał:

Czytam czytam i dalej nie kumam tematu oświetlenia skoro masz 9000k to po co chcesz zakładać słabsze 6500k?

to temperatura barwy światła a nie moc,

• Lubię to 1
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, benjam napisał:

Aaaaa aa..... Ok czyli jak ja mam 9000k 10 szt po 1.2w to mam barwę zimna 9000 o mocy 12w?

Tak łącznie 12w

1 godzinę temu, sajlen napisał:

Jako że oświetlenie na modułach LED 10000K plus RGB na sterowniku Romka spisuje się bardzo dobrze ale wiadomo  apetyt rośnie i mam pytanie...

Czy można połączyć do modułów Samsung 10000K inne moduły o innej barwie np.6500K lub podobne.

Chciałbym też dodać czerwone moduły zamiast RGB specjalnie dla roślin i gdzie by można je podpiąć?

Czy da się to ogarnąć na jednym sterowniku?

Jeśli posiadasz sterownik w wersji V4 to w sumie masz 6 kanałów.Teraz masz RGB I 10000K czyli 4 kanały zajęte 

Możesz również podłączyć czerwone ledy pod RGB (Biały plus i czerwony minus ) wtedy sterujesz łącznie kolorem czerwonym 

Edytowane przez marekmax77
  • Dziękuję 1
Opublikowano
1 godzinę temu, marekmax77 napisał:

Posiadam V3

Chcę zmieszać barwę i podobno 90000K ładniej świeci od 11000K?a może zwykłe 6500?

Jeżeli podłącze do RGB(mam ich 8)kolejne 8 sztuk czerwonych to będę mógł dalej sterować kolorem zielonym i niebieskim z RGB czy tylko czerwonym?

Tyle zachodu tylko żeby trochę dać roślinką światła bo brakuje mi akcentu zieleni w akwarium.

Opublikowano

sajlen ja mam u siebie 11000k,7500k i RGB wszystko sterowane osobno taką możliwość daje mi sterownik w wersji V4

7500k dołożyłem miesiąc temu co zauważyłem to glony rosną szybciej (częściej czyszczę przednią szybę)

Jeśli podłączysz dodatkowe czerwone moduły tylko pod czerwony z RGB będziesz mógł sterować wszystkimi kolorami

• Dziękuję 1
Opublikowano

Marekmax77 a czy nie ma znaczenia moc modułów bo same RGB czerwone i czerwone osobno będą miały inną moc(Chodzi o waty)

7500K jakie daje światło?bo to już blisko świetlówki grolux co ma prawie czerwone widmo.

Opublikowano

Jaka jest różnica między diodami 5630 a 5730? jeżeli oczywiście nie jest to jakiś chwyt marketingowy bo oglądając moduły na aukcjach to nie widać żadnej różnicy a sprzedawcy raz piszą tak a raz tak. Tak samo diody RGB mają 5050 lub 5252,czy warto się tu czymś sugerować?

Czym można podłączyć sterownik z diodami ? żeby za każdym razem nie trzeba było trzeba rozkręcać kabelków przy sterowniku,jakaś złączka?