Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam 2 dni temu zbiornik częściowo zarybiony, na razie Saulosi i Rdzawe. Baniak 350l 120×50×66, oświetlenie 2×39 w ledy , piasek 1mm coral san,  filtry bio flow 6.0 niby jako mechanik😀, eheim 2080 jako biolog. Kamole dwa rodzaje wiem powiecie że, nie pasuje ciężkie życie w Uk dla akwarysty. Forum brak słów kopalnia wiedzy. Zrezygnowałem z rośliniaka zawsze miałem słabość do Malawi no i wpadłem. Pozdrawiam Koleżanki i Kolegów akwarystów😉

20190222_175425.jpg

20190222_175428.jpg

20190224_183048.jpg

20190224_183055.jpg

20190224_183104.jpg

Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, Piotr775 napisał:

Fajna kompozycja. Jednak wedłóg mnie jedna rzecz strasznie szpeci.  Te wszechobecne bąbelki. 

Bąbelków brak zapomnialem  zmniejszyć . Dzięki za opinie.

Edytowane przez anutemix
bład w tekście
Opublikowano

Możesz śmiało zdjąć "wężyk od bąbelków" bo faktycznie nie ciekawie to wygląda. Woda natleni się poprzez ruch tafli w tym celu skieruj tą załamaną rurkę z bioflow w kierunku przedniej szyby i lekko w górę tak żeby powierzchnia falowała. Ogólnie fajna aranżacja O kamienie się nie martw, jak będziesz miał farta i porośnie Ci to wszystko glonem to nie będzie widać różnicy

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Fajny aranż i o kamienie też bym się nie martwił bo przyjdzie glon i wszystko wyrówna... Tylko odłącz te bąbelki bo psują wszystko.... Aby natlenić zbiornik wystarczy ruch powierzchni wody...

Opublikowano

Ładnie to wygląda a jeśli chodzi o glon to jeśli będzie tak jak u mnie to ciężka sprawa.... Zmieniłem już światło i nic to nie daje ani grama glona:(

Opublikowano
11 godzin temu, benjam napisał:

Ładnie to wygląda a jeśli chodzi o glon to jeśli będzie tak jak u mnie to ciężka sprawa.... Zmieniłem już światło i nic to nie daje ani grama glona:(

Mam baniak obok drzwi na ogródek, jak miałem rośliniaka wkleilem karton na boczną szybę. Myślicie żeby to odsłonić? Bedzie wtedy bespośrednio światlo z zewnątrz wpadało. Może zawitaja gloniaki wtedy.

Opublikowano

Podoba mi się układ kamieni - ciekawy powiew świeżości w aranżacjach.

Z tym światlem dziennym, to faktycznie może przyspieszyć zaglonienie, choć oby pojawiły się tam, gdzie chcesz, bo one tez na szybie i piachu będą rosły. Ale spróbować warto. Zawsze możesz potem zaslonić.

• Dziękuję 1