Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
A podobno faust ma już nie być sprowadzany przez praktikera, ale chyba jakiś czas tylko. Gdy byłem ostatnim razem się pytać o farbę, to powiedzieli, że mają tylko to co na półkach, i już nie sprowadzają bo Faust zmienia nazwę, czy jakoś tak.

Do netu będę miał dostęp dopiero w PT, ale sprawdzę jaki jest termin przydatności do użytkowania bo może warto nakupić na zapas:)

Opublikowano

kupując dwa miesiące temu fausta również to słyszałem że sie z niego wycofują bo im kiepsko schodzi rozmawiałem z pracownikiem i powiedziałem mu że w takim wypadku to oznacza że w Łodzi musi być mało ludzi co robią tła do akwarium lub upiększają zbiornik przy wykorzystaniu tej farby zjeździłem wtedy wszystkie praktikery w Łodzi i znalazłem w jednym jest troszkę mniej uczęszczany i tam sie udało dostać farbkę.

Ps. Więc proszę kolegę bidzi o odpowiedź na moją wiadomość to postaram się to ustalić maksymalnie do niedzieli niestety pracuje w takich godzinach gdzie mogę nie zdążyć się obrobić.

Opublikowano

Ps. Więc proszę kolegę bidzi o odpowiedź na moją wiadomość to postaram się to ustalić maksymalnie do niedzieli niestety pracuje w takich godzinach gdzie mogę nie zdążyć się obrobić.

Wiadomość przesłana, dziękuje bardzo za pomoc, poczekam choćby nie wiem ile, bo i tak nie widzę innej opcji jak zdobycie tej farby więc czas tutaj w takich okolicznościach nie gra roli. Dziękuje bardzo. Pozdrawiam.

Opublikowano

Pragnę podziękowac policeman za zakup farb fausta, bez niego z pewnoscią nie miałbym tego produktu, Teraz dysponuje wszystkim co jest niezbędne to tworzenia tła, czyli jakieś 5% za sobą :) Jeszcze raz wielkie dzięki.

Opublikowano
Pragnę podziękowac policeman za zakup farb fausta, bez niego z pewnoscią nie miałbym tego produktu, Teraz dysponuje wszystkim co jest niezbędne to tworzenia tła, czyli jakieś 5% za sobą :) Jeszcze raz wielkie dzięki.

a sam ceresit z pigmentem nie da rady? musi byc ta farba?

Opublikowano

a sam ceresit z pigmentem nie da rady? musi byc ta farba?

Własnie chodzi o to że nie ;) Nie ukrywam że bede się wzorował na klubowiczach co do tworzenia tła ( mam nadzieje że nie oskarżą mnie o plagiat) i chcę nadać temu dziełu naturalny wygląd, wiem że sam cr65 mógłby być, ale ja chcę zrobić wszystko od początku do końca, glon u mnie jakoś niedziała tak jak w innych zbiornikach, a nawet gdyby, bedą zacienione miejsca gdzie glon z pewnością nie bedzie tak intensywnie osiadał. Gdyby nie było to tak istotne, struktury w sklepach też mogły by być np. szare lub czarne ;) Chcę po prostu zrobić to dobrze, a przynajmniej postarać się aby było dobrze.

Opublikowano

Użycie farb do tła da zupełnie inny efekt, niż użycie pigmentu. Jednak nie skreślam metody barwienia cr. Sam użyłem pigmentu w swoim tle i jestem pośrednio zadowolony. To było moje pierwsze tło i teraz zrobiłbym to lepiej. Dlatego polecam sobie najpierw potestować :wink:

Opublikowano

:oops:proszę bardzo nie ma żadnego problemu jeśli tylko mogę pomóc to czemu tego nie zrobić a poza tym miło się przyczynić do powstawania czegoś nowego domu dla pyśków. Mam nadzieje że kolega Bidzi jak już otrzyma wszystkie składniki pochwali sie nam wspaniałym tłem

PS. i będę miał w tym swój udział :wink:

Opublikowano

Z pewnością się pochwalę, o ile bedzie czym ;) Tak jak pisałem bede się wzorował na poprzednikach więc nic nowego nie pokaże po za tym co zrobię. mam tylko nadzieję że Romek i Maro nie będą mi mieli za złe tego że wzoruję się na ich przykładach. Nie mam koncepcji na własne tło więc skorzystałem z ich dzieł sztuki.

P.S. "szkielet" z płyt XPS już jest gotowy, pianka dosycha i niebawem bedę wyrabiał wzorki skał. Ceresit jest więc też wszystko pójdzie sprawnie. Farbka niebawem w drodze więc za jakiś czas bede mógł wkleić moje wypociny.

Pozdrawiam i dziękuję wszystkim którzy się przyczynili to tworzenia mojego tła.