fudzi Opublikowano 20 Lutego 2019 #1 Opublikowano 20 Lutego 2019 Witam, Nadszedł czas na długo oczekiwane przezemnie malawi. Baniak został zalany 18.02.19 Jako dekoracja posłużył mi łupek, który sam wybrałem oraz przywlokłem. Zastanawiałem się nad podłożem ,jednak wybrałem najzwyczajniejszy piasek kwarcowy o frakcji 0.5-1.2 mm. Docelowo zamierzam umieścić tutaj trzy gatunki , a mianowicie -pseudotropheus socolofi -cynotilapia afra Zastanawiam się nad metraclima cobalt , jednak jest to gatunek uzyskany przez chodowców i nie jest rybą, która występuje naturalnie w Malawi Zdjęcia baniaka
Andrzej Głuszyca Opublikowano 20 Lutego 2019 #2 Opublikowano 20 Lutego 2019 W tym dziale tyko się przedstawiamy i swoje akwarium. Zadawaj pytanie w odpowiednich działach.
fudzi Opublikowano 20 Lutego 2019 Autor #3 Opublikowano 20 Lutego 2019 Teraz, AndrzejGłuszyca napisał: W tym dziale tyko się przedstawiamy i swoje akwarium. Zadawaj pytanie w odpowiednich działach. Moje pytanie nad gatunkiem było tylko retoryczne 1
piotriola Opublikowano 21 Lutego 2019 #4 Opublikowano 21 Lutego 2019 Witaj, zbiornik zapowiada się ciekawie. Nie ukrywam że ciekawi mnie filtracja na pompie o której wspominałeś wcześniej. Mam nadzieję że opiszesz to w odpowiednim dziale. powodzenia
fudzi Opublikowano 21 Lutego 2019 Autor #5 Opublikowano 21 Lutego 2019 Godzinę temu, piotriola napisał: Witaj, zbiornik zapowiada się ciekawie. Nie ukrywam że ciekawi mnie filtracja na pompie o której wspominałeś wcześniej. Mam nadzieję że opiszesz to w odpowiednim dziale. powodzenia masz na myśli samoróbkę czy hw?
Bartek_De Opublikowano 21 Lutego 2019 #6 Opublikowano 21 Lutego 2019 Myślisz o czymś takim? To może być bardzo ciekawy projekt i jak najbardziej przyda się szczegółowy opis, tym bardziej że będziesz pionierem, bo chyba nikt na forum nie posiada takiego rozwiązania Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka 1
fudzi Opublikowano 21 Lutego 2019 Autor #7 Opublikowano 21 Lutego 2019 5 minut temu, Bartek_De napisał: Myślisz o czymś takim? To może być bardzo ciekawy projekt i jak najbardziej przyda się szczegółowy opis, tym bardziej że będziesz pionierem, bo chyba nikt na forum nie posiada takiego rozwiązania właśnie o czymś takim jednak w trochę "ulepszonej" wersji Szukałem na forum, ale nie znalazłem. zresztą na Yt też jest tylko garstka takich właśnie projektów.
piotriola Opublikowano 21 Lutego 2019 #8 Opublikowano 21 Lutego 2019 12 minut temu, fudzi napisał: właśnie o czymś takim jednak w trochę "ulepszonej" wersji Szukałem na forum, ale nie znalazłem. zresztą na Yt też jest tylko garstka takich właśnie projektów. Na forum znajdziesz wiele ciekawych wiadomości potrzebnych do takich projektów.
fudzi Opublikowano 21 Lutego 2019 Autor #9 Opublikowano 21 Lutego 2019 9 minut temu, piotriola napisał: Na forum znajdziesz wiele ciekawych wiadomości potrzebnych do takich projektów. akurat ten post widziałem. Jednak nie w moim typie brać cudzy projekt . beczkę do kiszenia ogórów mam albo 40 albo 60 litrową . Raczej wybiorę tą 40l i za pewien czas pokażę co zamierzam z tym zrobić
piotriola Opublikowano 21 Lutego 2019 #10 Opublikowano 21 Lutego 2019 Takie beczki były opisywane na forum , są nieszczelne
Rekomendowane odpowiedzi