Skocz do zawartości

Uzdatniacz wody Esklarin Tropical

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witaj!

Można dodawać,ale zamiast stosowania jakiejkolwiek chemii w zbiorniku proponowałbym zaopatrzyć się w taki zestaw z wkładem węglowym -

Opublikowano

Ja stosuje ustrojstwo wspomniane przez @egon44, a dodatkowo stosuję kilka ml przy każdej dolewce i podmiance Aqua safe. Zanim zacząłem go stosować, dodawałem esklarin wskazany przez Ciebie. W jednym i drugim przypadku nie szkodziło to rybom. Czy im pomagało? Nie wiem, nic nie mówiły ;)

Opublikowano

Korpus zrobiony trochę inna metoda niż Egon44

Do kuchni mam bliżej więc wymyśliłem coś takiego :)

waz przezroczysty do akwarium, zwykły wąż ogrodowy do baterii w kuchni( montowany w scianie,nie zlewie)

IMG_20190213_194250.jpg

IMG_20190213_194229.jpg

• Lubię to 1
Opublikowano

No i spoko, też tak może być, nie musi być kopia 1 do 1, ważne żeby działało. Pamiętaj tylko o małym przepływie przez wkład węglowy. @egon44do Twojej wersji ustrojstwa dodałbym na wylocie z korpusu zwykły zaworek 1/2 cala, którym raz ustawisz sobie przepływ i wtedy nie ma znaczenia jak mocno puścisz wodę z baterii. Można nawet zdjąć z niego motylek (rączkę) żeby przypadkowo nie poruszyć

Opublikowano
2 minuty temu, Damian1993 napisał:

O przepływie wiem czytałem poradnik Egon44.Przetestowalem dziś na 2 baniakach i sprawuje się dobrze :)

I o to chodzi👍

Opublikowano
34 minuty temu, Bartek_De napisał:

Twojej wersji ustrojstwa dodałbym na wylocie z korpusu zwykły zaworek 1/2 cala, którym raz ustawisz sobie przepływ i wtedy nie ma znaczenia jak mocno puścisz wodę z baterii.

Lub kranik. Ma więcej zalet.

• Lubię to 1