Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam , kupilem  12 pyszczaków yellow , 3 cm podobno. mam już większe rybki , boję się ze je zjedzą. postanowiłem kupić kotnik, i je tam trzymac do czasu aż podrosną, dobry pomysł ? Czy je wypuscic i modlić się zeby je nie zjadły. moje duże to fire fish, mangano, oraz yellow

20190118_174206.jpg

20190118_174048.jpg

Edytowane przez oldskool
Opublikowano

A możesz napisać po Ci te bocje...? One nie nadają się do akwarium z pyszczakami. To nie ten biotop a pozatym mają całkiem inne wymagania niż pyszczaki...

• Lubię to 2
Opublikowano (edytowane)

Kolego @oldskool zamiast zrobić coś z dorosłą obsadą którą nie nadaje się do tego litrażu(oprócz Labidochromis caeruleus) ,to kupujesz inne ryby,i to na dodatek z poza biotopu Malawi.

Oddaj te wszystkie ryby razem z tymi sztucznymi tworami(Fire fish),zrób porządek w zbiorniku z filtracją,a potem poczytaj,popytaj tutaj na forum jakie gatunki się nadają i jakie możesz wpuścić do tego litrażu...

Normalnie brak mi słów :( 

Edytowane przez egon44
  • Lubię to 2
Opublikowano

No i pytanie najważniejsze czyli po co kupujesz nową załogę jak obecny stan pokazuje, że akwarium raczkuje? Odchodów więcej niż piachu, załoga kolorowa i chyba tylko dlatego jest w akwarium. Ehh a myślałem, że coś drgnęło i na serio podchodzisz do hobby. :confused:

Opublikowano

Pan który mi to sprzedał , powiedzial zebybdokupic pyszczaki 12 sztuk młode , bo nam w czasie transportu zdechło 15 szt. powiedzial zeby ich było więcej nie będzie ,walki o terytorium . podchodzę do tematu poważnie, przecież zastosowałem się do Waszych rad, kupilem nowe filtry, watę wsadziłem , trudno zjedzą je , moja nauka. więcej tego nie popełnie. bocje ten Pan tez miał 4 lata , tylko oddał koledze. szanuje Was ,ale czasem człowiek słucha nie tego co powinien.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.